Artikel top billede

Computerworld har tidligere besøgt IBM-datacenteret i Brøndby, hvorfra dette billede stammer.

IBM eskalerer cloud-kapløb: Her bygger IBM nye datacentre

Det vilde cloud-kapløb fortsætter, og nu melder IBM ud, at selskabet har nået en ny milepæl i en gigantisk investering i nye cloud-datacentre. Det gælder også centre, der ligger tæt på Danmark.

Ialt 40 datacentre - og 12 nye lokationer.

Det er seneste status på IBM's satsning på at etablere cloud-datacentre rundt omkring i verden.

I en pressemeddelelse meddeler selskabet, at de nye datacentre blandt andet er etableret i Frankfurt, Mexico City og Tokyo, ligesom selskabet via et nye samarbejde med Equinox kan levere cloud-services fra lande som Australien, Frankrig, Japan og Holland.

Med de tre centre i Frankfurt, Mexico City og Tokyo har IBM udført en konkret investering i nye datacentre på 1,2 milliarder dollars - omkring 7 milliarder kroner - som vi også skrev om, da planen blev annonceret i januar.

Listen over IBM's placering af datacentre i vores del af verden tæller i dag blandt andet byer som London, Amsterdam og altså Frankfurt.

"Alt, hvad IBM foretager sig, er designet til at hjælpe virksomheder med transformationen til skyen på en ansvarlig måde og i en hastighed, der passer bedst til deres forretningsmodel og industri," udtaler Robert LeBlanc, senior vice president for Software and Cloud Solution.

"Præcis som vi hjalp store virksomheder med at transformere sig i hver af de foregående it-æraer, serverer IBM nu cloud-platformen for virksomhederne."

Vildt kapløb i Europa

Det er dog langt fra kun IBM, der er i fuld sving med at etablere nye datacentre til cloud-løsninger.

Som vi for nylig skrev, finder der i øjeblikket et vildt cloud-kapløb sted i Europa blandt it-giganterne.

Amazon har netop åbnet et nyt datacenter ved Frankfurt i Tyskland, hvorfra Amazon Web Services (AWS) skal leveres til kunderne.

Microsoft har allerede en markant tilstedeværelse i eksempelvis Irland og Holland, og senest har Google meddelt, at selskabet vil bruge næsten 4,5 milliarder kroner over de næste fire år på et nyt datacenter i Eemshaven i Holland.

Forrester har estimeret, at markedet for public cloud-løsninger i 2013 alene omsatte for omkring 319 milliarder danske kroner på verdensplan.

Det tal vil være steget til hele 1.050 milliarder kroner i 2020.

Det er i høj de penge, it-giganterne nu jagter ved at sætte gang i de mange nye datacenter-projekter rundt omkring i verden.

Læs også:

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere