Artikel top billede

Denne super-simple programmerings-app vil herske over din smartphone og tablet

Workflow er en ny app, som gør dig i stand til at udnytte din iPhone eller iPad på helt nye måder.

Nye apps, webtjenester og sociale medier skyder frem i et omfang, hvor det nærmest kan være umuligt at overskue dem.

For mange af os er det rigeligt at skulle overskue vores kalender og holde indbakken i bund.

Derfor er det ikke nogen overraskelse, at der opstår et behov for en app, der kan få alle tjenesterne til at bøje for sig for brugernes behov.

Og ikke omvendt.

Sådan en app vil Workflow gerne være. Én app til at herske over dem alle.

For med sin simple form for programmering kan Workflow potentielt set udstyre almindelige brugere med en rutineret programmørs evner, og dermed give dem en ny form for kontrol med tjenesterne og i sidste ende gøre dem i stand til selv at finde frem til helt nye "use-cases" for mange af tjenesterne.  

Guf for IFTTT-fans

Du kender muligvis tjenesten If This Then That (IFTTT), og hvis du elsker IFTTT, så vil du formodentligt også elske Workflow.

Ligesom IFTTT gør Workflow brug af en simpel form for programmering, som du kan bruge til at få din iPhone og iPad til at udføre handlinger, der tidligere var relativt komplekse at udføre i iOS. 

Eksempelvis kan du med et tryk på en knap få din iPhone til  
at gemme en webside som en pdf-fil eller lave en gif-animation og automatisk poste den på et socialt medier.

Bruger drag 'n drop

Workflow gør brug af en drag 'n drop-brugerflade, hvor du programmere dit eget workflow ved at sammenkæde en række brikker med forskellige instrukser. 

Instrukserne skal blot placeres i den rækkefølge, som du ønsker dem afviklet. 

Lad mig give et eksempel.

Jeg vil have min iPhone til at gemme et billede fra Google Street View af netop det sted, hvor jeg befinder mig nu.

For at gøre det skal jeg oprette et nyt "workflow".

Jeg starter med at finde den instruks, der hedder "Get Current Location".

Herefter finder jeg en ny instruks, der hedder "Get Street View Image". Denne instruks og placerer jeg umiddelbart efter min første instruks.

Til sidst slutter jeg af med instruksen "save to camera roll".

Det vil sige, at når jeg afvikler dette workflow, så vil min iPhone først bruge gps'en til at finde min nuværende placering, og herefter vil den automatisk gå på Google Street View og finde et billede af stedet. Til sidst vil den gemme billedet i min telefons såkaldte "kamerarulle"

Workflowet ser sådan her ud:

Det er et eksempel på et relativt simpelt workflow, men måske ikke et særligt anvendeligt workflow. 

Jeg kan dog naturligvis udbygge det, så det bliver mere anvendeligt.

Det ville måske være mere praktisk, hvis jeg i stedet for et billede fra min aktuelle placering kunne få et Street View-foto af adressen på min næste kalenderaftale.

På den måde kan jeg undgå at gå ind ad den forkerte dør, når jeg ankommer til aftalen. 

I så fald vil mit workflow se sådan her ud:

Har masser af færdige opskrifter

Orker du ikke selv at konstruere dine Workflows?

Fortvivl ikke. Workflow-appen har indbygget et såkaldt "Gallery," hvor der er samlet en lang række for-programmerede workflows. 

Eksempelvis findes der færdige workflows, der kan vise vej til den nærmeste kaffebar eller som automatisk gemme dit seneste foto i en mappe på Dropbox.

Du kan naturligvis selv "tweake" de forskellige workflows, så de passer til dit behov. 

Kan gemmes som genveje

Alle dine workflows kan gemmes som genveje på din telefons homescreen.

På billedet herunder kan du se, hvordan jeg har samlet mine i en særlig mappe på min iPhone. 

Men du også afvikle workflows som såkaldte "extensions" direkte fra din browser, hvor du blot skal klikke på den velkendte "del-knap" i iOS.

Sidstnævnte funktion bruger du til en særlig type workflows. Eksempelvis hvis du ønsker at bruge et workflow, der gemmer en webside som pdf-fil.  

Konklusion: 
Efter at have brugt Workflow gennem de seneste uger, må jeg dog erkende, at Workflow ikke er en app for alle. Appen har en vis indlæringskurve, og der er næppe en app, som eksempelvis min mor kommer til at bruge.

Derudover virker de fleste workflows som gimmicks, som sjældent har den store praktiske anvendelse. Det eneste workflow, som jeg bruger regelmæssigt er det, der gør det muligt at gemme en webside eller et andet dokument som en pdf-fil.

Til gengæld er det ganske underholdende og lærerigt at skabe nye workflows, og det kan måske være med til at give folk det sidste skub, der får dem til at kaste sig ud i rigtig programmering.

Workflow koster 25 kroner i Apples App Store, og den virker både til iPhone og iPad. Der findes endnu ikke en version til Android eller Windows Phone. 

Læs også: 
"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun de her 12 som jeg gider bruge" 

IFTTT er ren doping til dine nettjenester




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere