Artikel top billede

NNIT: Halvdelen af vores ansatte vil sidde i udlandet om få år

Om få år vil omkring halvdelen af NNIT's medarbejdere sidde i lande uden for Danmark. Det er en uundgåelig udvikling, mener topchef Per Kogut.

Halvdelen af netop børsnoterede NNIT's ansatte vil om fire-fem år sidde i lande uden for Danmarks grænser.

Sådan lyder det fra selskabets topchef, Per Kogut, der over for Børsen peger på, at udviklingen er uundgåelig.

I dag sidder omkring en tredjedel af NNIT's medarbejdere i afdelinger uden for Danmark med lavere løn-niveau.

Per Kogut siger til Børsen, at det er et 'markedsmæssigt faktum,' at kunderne fokuserer på prisen, når de skal indkøbe it-services.

Det betyder, at selskabet er nødt til løbende at nedbringe omkostningerne for at kunne følge med konkurrencen fra blandt andre CSC, IBM, KMD og andre, der står i samme situation.

Læs også: Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

Ifølge Per Kogut er priserne især kommet under pres på grund af store indiske spillere som Tata og HCL, som ifølge ham er 'gået på hugst' i det danske marked.

"Det har sat en ny dagsorden, hvor pris betyder rigtigt meget," siger han.

Du kan læse mere om de asiatiske it-service-giganters indtog på det danske marked her: Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark

Kunder vil have lave priser

For både NNIT, IBM og CSC gælder det, at de for at beholde konkurrencedygtigheden i markedet sigter efter at udnytte deres multinationale organisationer.

Både IBM og CSC har i de senere år skåret voldsomt ned på de danske organisationer for på samme måde som NNIT at beholde deres konkurrence-kraft overfor de pris-fokuserede kunder.

CSC meddelte således fornylig, at omkring en tredjedel af den danske medarbejderstab skal væk.

I stedet skal opgaverne efter alt at dømme sendes til det prisbillige Lituaen, hvor CSC har en stor en afdeling.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Også IBM er i gang med at drosle ned for de opgaver, der bliver løst i Danmark. I stedet bliver de også i stigende omfang sendt til lande med lavere lønomkostninger.

Du kan læse mere om IBM's nuværende krise her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Også KMD er i gang med at kigge på udlandet.

Topchef Eva Berneke har tidligere fortalt til Computerworld, at hun 'sagtens kan forestille sig,' at KMD om nogle år har flere udenlandske udviklere ansat end danske.

"Har de [kunderne. Red] fortsat fokus på pris og billigste udvikling, så kommer jeg også til at få flere billige udviklere," lød det dengang fra Eva Berneke.

Det kan du læse mere om her: Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden

Læs også:

Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden

Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark

Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere