Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 18. maj 2015 kl. 12.04
Jeg er uddannet brolægger, og en dag gik jeg på Vesterbrogade i København og besluttede mig for at bruge mit hoved på at tjene penge.

Min indgang til it-branchen er derfor et pc-kørekort fra midten af 1990'erne, fordi jeg dengang var meget interesseret i sætte computere op til min musik og gaming til vennerne.

Da jeg så efterfølgende fik et job med at lave hjemmearbejdspladser for Undervisningsministeriet i 1998, satte jeg alle deres maskiner op til computerspil. Rub og stub, du ved.

Derefter fik jeg også ansvar for ministeriets servere, og der gik det op for mig, at principperne var det samme som med pc'erne.

Alle sagde til mig, at arbejdet med servere var så svært og avanceret. Gu er det da ej. Det er præcis det samme arbejde som med pc'er. En server er jo bare en maskine, der er lidt større end en pc.

Den røde tråd i min professionelle it-karriere har derfor været at sætte maskiner op til spas og løjer, mens folkene i jakkesæt omkring mig har haft travlt med at vise mig komplekse tegninger om, hvordan det hele skulle skrues sammen.

I virkeligheden er it-arbejdet mere simpelt, og det er stadig en leg for mig, hvor man kommer langt med en god portion nysgerrighed og sin mavefornemmelse.
Adam Helms, Citrix-administrator hos Pandora A/S

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.