Artikel top billede

Fortalt til: Mads Elkær | (Foto: Mads Elkær)

Mennesker i IT
Udgivet 18. maj 2015 kl. 12.04

Jeg er uddannet brolægger, og en dag gik jeg på Vesterbrogade i København og besluttede mig for at bruge mit hoved på at tjene penge.

Min indgang til it-branchen er derfor et pc-kørekort fra midten af 1990'erne, fordi jeg dengang var meget interesseret i sætte computere op til min musik og gaming til vennerne.

Da jeg så efterfølgende fik et job med at lave hjemmearbejdspladser for Undervisningsministeriet i 1998, satte jeg alle deres maskiner op til computerspil. Rub og stub, du ved.

Derefter fik jeg også ansvar for ministeriets servere, og der gik det op for mig, at principperne var det samme som med pc'erne.

Alle sagde til mig, at arbejdet med servere var så svært og avanceret. Gu er det da ej. Det er præcis det samme arbejde som med pc'er. En server er jo bare en maskine, der er lidt større end en pc.

Den røde tråd i min professionelle it-karriere har derfor været at sætte maskiner op til spas og løjer, mens folkene i jakkesæt omkring mig har haft travlt med at vise mig komplekse tegninger om, hvordan det hele skulle skrues sammen.

I virkeligheden er it-arbejdet mere simpelt, og det er stadig en leg for mig, hvor man kommer langt med en god portion nysgerrighed og sin mavefornemmelse.

Adam Helms, Citrix-administrator hos Pandora A/S


Flere mennesker i IT Om mennesker i it