Artikel top billede

Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider

Microsofts nye Edge-browser, der kommer med Windows 10, understøttes langt fra på alle danske websider.

"Med Windows 10 får du også Microsoft Edge, som gør det muligt for dig at opleve internettet på en ny måde."

Sådan lyder Microsofts præsentation af Edge, der er selskabets bud på en moderne, hurtig og sikker browser.

Men her et par uger efter lanceringen af Windows 10 og Edge, er det et noget rodet billede, der tegner sig af Edge-debuten på browser-markedet, hvor især Googles Chrome dominerer i disse år.

Læs også: Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

I sidste uge advarede Symantec imod, at man på nuværende tidspunkt anvender Edge som sin standard-browser, fordi den endnu ikke giver mulighed for tilføjelser til eksempelvis sikkerhedsmæssige formål.

Danske websider giver kold skulder til Edge

Et hurtigt kig på understøttelsen af Edge-browseren på forskellige danske websider viser, at Microsoft har en udfordring, hvis Edge skal blive lige så udbredt en browser, som Internet Explorer var i sin tid.

Hos Nykredit lyder beskeden på forsiden af netbanken i øjeblikket:

"Status: Windows 10-brugere oplever problemer med Edge-browseren. Benyt indtil videre en anden internet-browser."

Jyske Bank skriver til kunderne, at "hvis du bruger Windows 10 og Edge-browser, kan der være problemer med at åbne popup-vinduer" - og banken skriver blandt andet til brugere af Jyske Netbank Erhverv:

"Edge er ikke en browser, vi supporterer til Jyske Netbank Erhverv, så vi anbefaler, du i stedet bruger en anden browser."

En mulig løsning på pop-up-bøvl

Ringkjøbing Landbobank skriver ligeledes til kunderne, at banken har testet betaversionen af Edge, og at det kan give udfordringer at anvende den til bankens netbanksløsninger:

"Nogle pop-up-vinduer i Netbank Privat og Netbank Erhverv bliver blokeret i Edge-browseren, og med den nuværende implementering af disse popup-vinduer, er det lidt besværligt for dig at fjerne blokeringen."

Banken henviser dog samtidig til en mulig løsning, der formenltig kan være relevant på andre websider også:

"I 'Rediger Indstillinger/Indstillinger/Sikkerhed og NemID' vælges 'Gå til NemID'. I popup-vinduet vælges 'Tillad altid' (engelsk udgave: 'Always allow')."

Hos Nordea og Danske Bank optræder Edge ikke under de understøttede browsere, men på Computerworlds Windows 10-maskine ser det dog ud til, at man faktisk godt kan anvende Edge i i hvert fald Danske Banks netbank.

NemID kan ifølge Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside godt anvendes sammen med Edge - men dog kun sammen med nøglekort, står der.

TV2 Play og Edge dur ikke sammen

Værst ser situationen for Edge-browseren dog nok ud hos TV2, der blandt andet anvender Silverlight-teknologien til sin streaming-tjeneste Play - for Microsoft kommer ikke til at implementere Silverlight i Edge.

Af samme grund lyder beskeden til kunderne af TV2 Play:

"Da Edge (browseren) ikke understøtter Silverlight, så påvirker det også din afspilning af TV 2 PLAY, da vi anvender en Silverlight-afspiller i alle browsere undtagen Google Chrome."

"Derfor anbefaler vi dig i stedet til at skifte over til Google Chrome browseren, hvis du ønsker at se TV 2 PLAY på din Windows 10 PC. Google Chrome anvender vi nemlig en HTML 5 afspiller i stedet for Silverlight."

Skal forbedres hen ad vejen - men er det godt nok?

Microsofts Edge-browser erstatter den aldrende Internet Explorer og er en af grundpillerne i det nye Windows 10 - og Microsofts bud på, hvordan web-browsing kan ske sikkert og hurtigt.

Det kan du læse mere om her: Nekrolog: Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter.

Selv om den udgave af Edge, brugerne i dag henter ned sammen med Windows 10, ikke er den endelige udgave - flere nye funktioner er på vej - så er det alligevel ikke den mest heldige start, den nye browser har fået.

Føj gerne til listen, hvis du har eksempler på websider og -tjenester, der endnu ikke fungerer sammen med den nye Edge-browser.

Læs også:

Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser

Nye detaljer om Edge: Sådan skal browseren holde styr på dit digitale liv

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere