Artikel top billede

Edlund-direktør fratræder som direktør efter salg til KMD: Derfor sælger Edlund hele butikken

Interview: Edlunds direktør og medejer, Thomas Jøhnk, er glad for salget til KMD, selv om salget med tiden vil koste ham jobbet. "Vi har aftalt, at vi skal finde en ny direktør," siger han.

Softwarevirksomheden Edlund er blevet købt af KMD.

Selskabet har forrygende vækst for tiden, og når selskabet overhovedet går med til et salg, er det ikke fordi, der er brug for en redningsplanke.

Det handler i stedet om at forberede sig på fremtiden, før den banker på døren.

"Vi har ikke behov for at sælge, så vi skulle overbevises om, at KMD var den rigtige. Men jeg har også en erkendelse af, at der ikke var garanti for, at det ville gå godt om tre eller fem år med mig og min far som ejere. Jeg tror, at det ville gå godt, men det er jo klogt at sælge, mens det kører godt," siger Thomas Jøhnk, inden han uddyber:

"Vi har i en årrække erkendt, at det, der skal drive os videre, ikke er det samme, som det krævede at skabe virksomheden."

Og det, som fremtiden kræver, er blandt andet en direktør, som kan skaffe vækst på de udenlandske markeder for Edlund. Og det er ikke Thomas Jøhnk.

"Jeg er ikke nødvendigvis den bedste til at drive os til udlandet. Indtil videre er jeg stadig direktør, men vi har aftalt, at vi skal finde en ny direktør, som kender branchen og forstår, at det skal være attraktivt for medarbejderne at være hos Edlund og som har evner til at få os til udlandet."

Men Selvom Edlund får nye ejere og ny direktør, betyder det ikke, at den stiftende familie trækker sig helt ud.

Når den nye direktør er fundet, fortsætter Thomas Jøhnk nemlig som arbejdende bestyrelsesmedlem.

Han ejer 47 procent af Edlund, som han stiftede med sin far, Erling Edlund Andersen.

Parterne vil ikke oplyse, hvor meget KMD betaler for Edlund, men selskabet omsatte i fjor for knap 300 millioner kroner og har forrygende vækst, så beløbet skal tælles i trecifrede millioner.

Det betyder, at Thomas Jøhnk kommer til at lande en betydelig sum på salget.

Han vil dog ikke ind på, præcis hvor meget han kan sætte i banken.

"Men jeg klarer mig. Det er der ingen tvivl om," siger han til Computerworld.

Skal du måske fejre salget med en ny bil?

"Jeg skal ikke have en ny bil, for jeg har en fin Tesla allerede."

Thomas Jøhnk vil meget hellere tale om Edlunds fremtid. Og den ser lys ud efter opkøbet af KMD, mener han. Opkøbet kommer efter en periode med ganske markante vækstrater, som du kan læse mere om her: Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Edlund har længe haft planer om at udvide til resten af Norden, og med KMD mener Thomas Jøhnk at have fundet den helt rigtige partner til det projekt.

Vil være kundernes it-afdeling

Noget af det, der gør KMD til den rigtige køber for Edlunds kunder, er de ekstra muskler, som KMD kan lægge bag Edlund.

Med dem kan Edlund nemlig opfylde et behov, som flere af virksomhedens kunder har givet udtryk for: At slippe for at drive en it-afdeling.

"Der er nogle af vores kunder, som konkret efterspørger en leverandør, som tager det fulde ansvar for alt, der har med it at gøre. Rigtigt mange har købt noget fra os og noget fra andre, og så har de en kæmpe integrationsopgave," forklarer Thomas Jøhnk.

Med KMD bag sig er det nu en mulighed for Edlund at overtage de opgaver for kunderne.

"Vi vil gerne kunne tilbyde en langt bredere palette, hvor vi kan overtage hele it-afdelingen og levere en garanteret pris på en garanteret ydelse. Og det er noget af det, som KMD også gerne vil gøre."

Læs også: Danske Edlund har vækst på 1.363 procent: "It-boblen er noget af det bedste, der er sket for os"

Thomas Jøhnk ser det som en naturlig udvikling på markedet, hvor virksomheder koncentrerer sig om den centrale del af deres forretning og lader andre klare det besværlige udenoms arbejde.


Læs også: Software-leverandøren Edlund solgt til KMD - hundredevis af medarbejdere følger med i købet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere