Artikel top billede

Stort overblik: Her er de bedste alternativer til Surface Pro 4

Surface Pro 4 var en af 2015's bedste hybrid-computere, men Microsoft er ikke ene om at bygge tablet-computere, som du kan bruge til mere end underholdning.

Surface Pro 4 er Microsofts seneste tablet-computer til arbejde og kreativitet, der fungerer lige så godt som klassisk bærbar computer, som den gør som tablet-computer.

Det er en alsidig hybrid-computer, som tilbyder både en tablets mobilitet samtidig med en bærbar computers evner til at kunne udrette og producere noget, hvad end det er fotoredigering, tekstbehandling eller andet.

En vækst i salget af Windows-baserede hybrid-computere, også kaldet 2-i-1, og Microsofts store succes med netop en tablet med tilhørende tastatur har fået andre til at hoppe med på vognen af "produktivitets-tablet-computere."

Lenovo, Samsung, HP og flere andre har således bygget deres egne tablet-computere med integreret kickstand og tilknyttet tastatur.

Du kan også læse mere om 2-i-1-tablets her: Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Derudover lancerede Apple i foråret en iPad Pro-model, som med et tastatur kan minde en del om en Surface-tablet.

Vi har her samlet en oversigt over, hvad der findes af alternativer til Surface Pro 4, hvis du er interesseret i en computer, som kan fungere både som en tablet-computer og en bærbar computer.

Vi har valgt at fokusere på computere, der fungerer efter "tablet first"-princippet, hvilket vil sige, at de sammen med et tastatur kan fungere som en 'klassisk' bærbar computer. Dog har vi taget Surface Book med i tabellen, da dens tablet-del i sig selv næsten er en Surface Pro 4.

Hver af konkurrenternes produkter fungerer anderledes end Surface Pro 4.

Surface Book er godt nok Microsofts egen bærbare, men indeholder et dedikeret grafikkort i tastaturbunden, og der er mulighed for at tilslutte ekstra moduler til den netop lancerede Thinkpad X1 Tablet fra Lenovo - eksempelvis en miniprojektor eller et ekstra batteri med fem timers ekstra strøm.

Miix 700, XPS 12 og HP Spectre X2 efterligner alle tre Microsofts Surface-tablet i form og design, men er dog hver især forskellige på vigtige punkter.

IdeaPad Miix 700 fra Lenovo roses for eksempel på udenlandske sites for sit velfungerende Lenovo-tastatur, og Dells XPS 12 tablet er en tablet i stil med den mindre kraftige Surface 3, men med en ny Core M-processor frem for Surface 3's Atom-processor.

Flere af de nye computere er bygget med den nye Core M-serie fra Intel.

Core M fik en hård fødsel, da den første generation udkom for et år siden. 

Her havde Intel nemlig stillet markedet en mobil og strømbesparende processorserie i udsigt, men Core M underleverede både på ydeevne og på den lovede ekstra batteritid.

Men med Intels sjette generation af chippen, Skylake,  er Core M kommet efter det, og leverer nu den ydelse og batteritid,  der blev lovet i første omgang.

Samtidig kræver hybrid-computere med Core M ikke en blæser til at køle en hårdt arbejdende processor, hvilket betyder, at computeren bliver det tyndere og lettere.

Hvilken Windows 10-tablet ville du vælge - hvis nogen - og hvorfor?

Læs også: Tablet-salget får drøje tæsk - men Microsoft har fundet vejen til det helt store gennembrud