Artikel top billede

Her er de 10 mest redigerede indlæg på Wikipedia nogensinde

Online-leksikonet Wikipedia fylder 15 år og viser sin liste over de indlæg, som brugerne har redigeret i flest gange. Vi kan afsløre, at der blandt andre på Top 10-listen er to amerikanske præsidenter og en enkelt tysk diktator.

I anledning af online-leksikonet Wikipedias 15 års jubilæum har sitets digitale manager Jeff Elden og den frivillige leksikon-administrator Ed Erhart forfattet en længere artikel om leksikonets 15årige historie.

Det har de to forfattere gjort på Wikipedia-bloggen, hvor de samtidig også har beskrevet de mest redigerede indlæg på online-leksikonets velbesøgte sider.

Her fremgår det, at indlægget om USA's tidligere præsident George W. Bush med sine knap 46.000 ændringer er det mest redigerede Wikipedia-indlæg nogensinde.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis en oversigt over personer involveret i den amerikanske wrestlingsport og et indlæg om USA.

Udover George W. Bush er de eneste andre personer på top 10-listen over de mest redigerede artikler Michael Jackson, Jesus, Barack Obama og Adolf Hitler.

Tro ikke på alt

I sin 15årige levetid har Wikipedia lagt navn til både visdom og forhånelse over, at man ikke kan bruge opslagsværket til seriøst arbejde, da hjemmesiden er opbygget af frivillige artikel-donationer.

Og der kan måske være noget om snakken - ikke mindst når det kommer til læsning om krigen mellem Indien og Portugal, som ifølge online-opslagsværket fandt sted i 1640 til 1641.

Problemet er dog bare, at denne krig er det pure opspind, og historien om fupkrigen overlevede fem år på Wikipedia.

Det kan du læse mere om her: Fup-krig blev først opdaget efter fem år på Wikipedia

Hvis du er interesseret i den slags Wikipedia-fup, kan du finde mere af den slags på...Wikipedias egen liste over fupindlæg.

Her er top 10-listen

Grundet fupartiklerne er redigeringsfunktionerne så vigtige på online-leksikonet.

Nederst i denne artikel kan du se hele top 10-listen over de mest redigerede opslag på Wikipedias velbesøgte hjemmeside.

For velbesøgt kan du roligt kalde Wikipedia, der i dag tilhører nettets mest besøgte sites overhovedet.

I oversigten fra it-analysevirksomheden Alexa over de mest populære hjemmesider på hele internettet ligger Wikipedia.org på en syvendeplads.

Dermed er sitet højere placeret end eksempelvis Twitter, Bing-søgemaskinen, LinkedIN og sågar Computerworld.dk.

Og her kan du se listen over de mest redigerede Wikipedia-artikler nogensinde, hvor Wikipedia selv indtager en noget pudsig fjerdeplads:

1. George W. Bush - 45.862 ændringer
2. List of WWE Personal - 42.836
3. United States - 35.742
4. Wikipedia - 33.958
5. Michael Jackson - 28.152
6. Catholic Church - 26.421
7. List of programs broadcast by ABS-CBN - 25.188
8. Jesus - 25.084
9. Barack Obama - 24.708
10. Adolf Hitler - 24.612

Kilde: Wikipedia

Læs også:
Se den overraskende liste: Det vil vi læse på Wikipedia




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere