Artikel top billede

4G-sendemast fra TDC. Foto: Uffe Weng. (Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Data-udvekslingen over det mobile bredbånd i Danmark vokser eksponentielt, viser dugfrisk opgørelse.

Det mobile bredbånd har i dén grad fået et godt tag i danskerne, og vores dataforbrug fra smartphones, tablets og 4G-dongles er nærmest eksploderet.

Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2015 (PDF) .

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt over 41.000 TB fra første halvår 2014 til første halvår af 2015, hvilket svarer til en stigning på 85,2 pct," skriver styrelsen.

"Dermed endte den mobile datatrafik på lidt under 90.000 TB i første halvår 2015."

Energistyrelsen oplyser videre, at den samlede datatrafik i første halvår 2010 var på lidt over 6.000 TB.

"... datatrafikken er dermed mere end 14-doblet på fem år. Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden."

Disse netværk bruger vi

Det fremgår også, at det i første halvår 2015 var 46 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens 54 procent blev leveret af de øvrige mobilnet.

Der er næppe tvivl om, at LTE-nettet snart fylder det meste. 

Det er ikke bare selve den mængde data, der downloades og uploades på det mobile bredbånd, der vokser hastigt.

Det samme gælder antallet af abonnementer til data-netværket. 

"Fra midten af 2014 til midten af 2015 steg antallet af mobile bredbåndsabonnementer med næsten 450.000 til næsten 6,4 millioner," skrver Energistyrelsen.  

"Det svarer til, at der er 112 abonnementer pr. 100 indbyggere med mobilt bredbånd enten via mobiltelefonen eller via dedikerede dataabonnementer. Det er en stigning på lidt under syv procent fra året før, hvor der var 105 mobile bredbåndsabonnementer pr. 100 indbyggere."

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 14,6 GB pr. halvår, dvs. lidt mere end 2,4 GB i gennemsnit pr. måned. Det er en stigning på 72 pct. i forhold til første halvår 2014."

Læs mere om den nye telestatistik senere på Computerworld.

Læs også:

Turbo på mobilnettet: Opnår hæsblæsende 4G-hastighed i nyt forsøg

Din smartphone elsker WiFi-netværk: Suger mere datatrafik end 4G-nettet

Opsigtsvækkende 4G-test hos Telenor og Intel i Danmark: Vil øge hastigheden til 450 Mbit/s

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Derfor bliver 4G ikke en erstatning for hverken kobber eller fiber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere