Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Dansk it-firma tjener kassen: Har overskud på en million kroner - per ansat

Der er virkelig tryk på kedlerne i netværks- og mobility-firmaet Conscia, som øger både omsætning og overskud voldsomt.

Netværks- og mobilityfirmaet Conscia er godt på vej mod sit erklærede mål om en årlig omsætning på en milliard kroner.

Samtidig skovler firmaet penge ind til sine ejere i kapitalfonden Axcel, som sidste forår lagde mere end en halv milliard kroner på bordet for at overtage det fremadstormende firma.

Ifølge det seneste regnskab har Conscia i 2014/15 banket omsætningen i vejret til 754 millioner kroner mod 554 millioner året før. Det er en stigning på 36 procent.

Væksten går dog ikke ud over evnen til at tjene penge. Overskuddet før skat ender på 89 millioner kroner, hvilket er fremgang på hele 44 procent i forhold til det foregående år.

Når skatten er betalt ender profitten på næsten 68 millioner. Det svarer til, at Conscia har tjent tæt på en million kroner for hver af sine 74 medarbejdere.

Conscias direktør Mogens Bransholm er forståeligt nok vældig tilfreds med resultatet.

Han peger på Conscias evne til at tage ny teknologi til sig, som en af de væsentligste forklaringer på fremgangen.

Mobility trækker læsset

Det er blandt andet slået igennem på Conscias løsninger indenfor management af devices og især mobiltelefoner, der er et af de forretningsområder, der har bidraget kraftigt til fremgangen på både top- og bundlinie.

"Vi var for eksempel de første til at certificere os i Ciscos ACI-teknologi, som giver hosting-branchen mulighed for at lave langt mere effektive datacentre. Vi kan også se, at alle vores kompetencer indenfor mobility, er utrolig vigtige for kunderne, som i højere og højere grad integrerer deres mobility- og netværksstrategier," siger Mogens Bransholm.

Conscia har tidligere meldt ud, at man har som mål at runde en omsætning på en milliard kroner i 2018.

Noget af væksten skal ifølge Conscia-direktøren komme fra selskabets satsning på at etablere sig udenfor landets grænser.

Allerede for et år siden købte Conscia den svenske virksomhed, Netsafe.

Hvor og hvornår det bliver fulgt op af yderligere opkøb, ønsker Mogens Bransholm ikke at fortælle konkret, men han nøjes med at pege på "Nordeuropa" som de fremtidige jagtmarker.

Læs også:

Kapitalfond bliver hovedaktionær i Conscia - lægger mere end halv milliard kroner for fuld kontrol

Voldsomt fokus på it-sikkerhed kan være en guldgrube - men langt fra alle hiver gevinsten hjem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere