Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC-aktien styrtdykker efter spareplan er kommet på bordet

TDC-aktien har fra morgenstunden haft kurs mod gulvet, efter det er kommet frem, at telekæmpen har annulleret et ellers tidligere annonceret aktionærudbytte.

Et kvarter inde i handlen i morges var TDC-aktien faldet med 15 procent til kurs 30 kroner, hvorefter der har været svage tegn på lidt bedring trods fortsat tocifrede kursfald.

Aktiefaldet er kommet efter, at TDC onsdag morgen har præsenteret flere strategiske tiltag, der skal styrke landets største teleselskab.

Læs også: Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretningen er i alvorlig krise

Blandt andet kom det frem, at telekæmpen har annulleret et ellers planlagt udbytte til aktionærerne på 1,2 milliarder kroner, mens TDC samtidig sænker udbyttet for 2016 til én krone per aktie.

Det skriver Finans.dk.

En gigant i knæ

Computerworld har forsøgt at indhente en kommentar fra TDC's administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, men via selskabets presseafdeling får vi at vide, at hun er i London i dag for at præsentere sparerunden og derfor ikke i stand til at stille op til et interview.

Dagbladet Børsen bringer også historien om TDC i krise, hvor aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, peger på, at reaktionen på børsen dels kommer på grund af en udsigt til lavere indtjening, dels på grund af lavere aktionærudbytte.

Læs også: Vigtigt TDC-regnskab på vej: Derfor giver erhvervskunderne TDC store problemer

Blandt andet er det forventelige aktionærudbytte på en krone i 2016 mod 2,5 kroner sidste et udtryk for skuffelser, der giver sig udslag i dykket på aktiekursen.

Michael Friis Jørgensen peger over for Børsen på, at udbyttet vil stige til 1,3 kroner i 2018.

"Men det er stadig meget skuffende niveauer. Udgangspunktet er meget lavere end selv de mest pessimistiske i markedet havde troet på," siger Michael Friis Jørgensen til dagbladet.

Flere TDC-nyheder

Udover nyheden om annulleringen af aktionærudbyttet med det medfølgende kursfald på markedet kunne TDC også fortælle, at selskabet skifter navn over for hr og fru Danmark, så selskabet fremover hedder Yousee.

Over for virksomhederne vil teleselskabet dog fastholde sit nuværende brand, TDC Erhverv, som du kan læse mere om her: TDC skifter navn til Yousee

Også en tidligere annoncering om, at TDC vil på banen med internetforbindelse på en gigabit blev en realitet ved morgenens strategimøde.

"Allerede inden udgangen af år 2017 vil halvdelen af alle danske husstande have adgang til 1 Gbit hastighed," fortalte TDC-direktør Pernille Erenbjerg på teleselskabets strategimøde, hvor selskabet også fandt tid til at fortælle om en forenkling af sine it-systemer.

Læs også: 
TDC-topchef om den danske forretning: "Utilfredsstillende og uholdbart"

TDC's store rokade: Derfor gennemfører TDC markante ændringer i organisationen og chef-laget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere