Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris

Samsung annoncerer en ny Galaxy-telefon om en lille måned, men hvorfor ikke bare købe sidste års model, når prisen er faldet med over 1.000 kroner? Her er et overblik over smartphones fra 2015, som stadig er pengene værd.

Om en lille måned begynder Mobile World Congress-messen i Barcelona.

Det er årets største messe, hvor det forventes at både Samsung, LG og Sony lancerer nye telefoner, og HTC har også for vane at annoncere nye telefoner i sin HTC One-serie i tiden omkring MWC.

Ofte lancerer producenterne først en flagskibstelefon, en telefon med de bedste specifikationer muligt, og efterfølgende en billigere telefon med mindre potent hardware til dem, som ikke har råd til den dyre flagskibstelefon.

Men ofte vil du få meget mere for pengene, hvis du i stedet køber sidste års flagskibstelefon, da priserne typisk falder markant på et år.

Vi har derfor samlet en liste over smartphones fra 2015, som stadig er værd at købe - specielt set i forhold til prisfaldet.

Prisforskellen er fundet ved at sammenligne priser fra lanceringsdatoen med prisen for samme telefon i dag på sider som Pricerunner og EDBpriser.

Alle telefonerne er faldet med mindst 1.000 kroner, og hvis du holder øje med udsalg hos Elgiganten, Power eller andre, kan du nemt finde en af ovenstående telefoner til endnu lavere pris.

Specielt vil vi foreslå en telefon som Samsung Galaxy S6 fra 2015, hvis du skal have dig en ny telefon. Telefonen er stadig en af de bedste på markedet med hensyn til ydeevne, skærmkvalitet og kamera.

Læs: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

Samsung-telefoner har tidligere været tilbøjelige til at gå i stykker hurtigt, eller plastikken er krakeleret fra kanterne. Det sker ikke på S6, da den består af glas og metal.

LG G4 er faldet mest i pris og er samtidig også et rigtig godt bud, hvis du vil have en lidt billigere topmodel. Den har en flot let buet skærm, laserfokuseret kamera og allerede Android 6.0.

Læs: Test af LG G4: Det her kan en læderindbundet supertelefon

Til gengæld har den ikke samme luksuriøse design som Samsung Galaxy S6, men det kommer an på smag.

En anden telefon værd at nævne er HTC One A9. Det er en telefon fra mellemklassen fra slutningen af 2015, som vi dengang egentlig var glade for.

Læs: Test: Det her kan HTC's iPhone-lignende HTC One A9

Den har lidt samme designsprog som en iPhone, men hvis man ikke gider iOS, men er vild med det flade, afrundede design, så er A9 telefonen for dig. 

Sidst vi testede den var vi dog utilfredse med den høje pris, men til cirka 3.400 kroner er A9 et godt køb.

Læs også: Test: Sony Z5 er måske Sonys sidste chance på smartphone-markedet