Artikel top billede

Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber

Efter fire års nedtur splitter Xerox sig selv op i to selskaber. Det sker i et forsøg på at genvinde tidligere tiders storhed.

Den amerikanske teknologi-kæmpe Xerox skal splittes op i to selvstændige selskaber.

Det sker, efter at har haft konstant nedgang i både omsætning og indtjening i fire år i træk-

Børsnoterede Xerox' markedsværdi er styrtdykket i de seneste måneder og ligger for tiden på under det halve af selskabets årlige omsætning på omkring 138 milliarder kroner.

I fjor droppede selskabets aktiekurs med 25 procent. Den er ifølge Wall Street Journal faldet yderligere 13 procent siden nytår.

Dermed følger Xerox i kølvandet på andre af de 'store, gamle' it-selskaber, der ligeledes er blevet tvunget af nye markeds-omstændigheder til at splitte sig op.

Mest markant har den nylige opdeling af HP været. Den kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Også CSC er på vej med en opdeling: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

For dem alle gælder, at deres organisationerne i løbet af mange gode år har vokset sig fede og tunge, hvilket nu gør det umanerligt svært for dem at navigere i det hastigt skiftende landskab.

Her er kodeordet 'agilitet,' og den håber Xerox at kunne få tilbage ved at splitte selskabet op i to nye selskaber med hver deres skarpe fokus på bestemte områder.

Xerox har i årevis forsøgt at få selskabets to forretningsområder - printere og kopimaskiner samt business service - til at spille sammen.

De planer lægges nu endegyldigt på hylden med opsplitningen, der vil føre til to børsnoterede selskaber - et med fokus på kontor-maskiner og et andet med fokus på service-løsninger.

Ifølge Wall Street Journal ventes Xerox at offentliggøre beslutningen snarest.

Opsigtsvækkende er det, at den kendte investor Carl Icahn med opsplitningen får kontrol over hele tre bestyrelsespladser i det kommende service-selskab.

Carl Icahn er kendt - og frygtet - som en aktivistisk investor, der ofte kræver markante ændringer i de virksomheder, som han sætter penge i.

Han købte for ikke lang tid siden 8,1 procent af Xerox, hvilket gjorde ham til selskabets næststørste investor.

Så sent som i november 2015 sagde han, at han ville indlede drøftelser om Xerox' fremtid.

Xerox beskæftiger herhjemme cirka 130 medarbejdere og omsætter for 130 millioner kroner om året.

Du kan læse vores tidligere portræt af Carl Icahn her: Ridderen af den rå profit

Læs også: Xerox-chef: Krisen presser pris, service og kvalitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere