Artikel top billede

Snowden: Apples kamp mod FBI er den største spionsag i 10 år

NSA-whistlebloweren Edward Snowden betegner Apples sag om at beskytte brugerdata mod FBI-bagdøre som den vigtigste i et årti. Samtidig stikker han til Google, som nu også erklærer sin støtte til Apple.

Knap har støvet lagt sig efter, at Apples administrerende direktør Tim Cook har udsendt et åbent brev til sine brugere om vigtigheden af kryptering, før internettet vågnede til debat.

NSA-whistlebloweren Edward Snowden har åbenbart også fulgt sagen fra sit asyl i Rusland.

For på Twitter kalder han udviklingen mellem Apple og det amerikanske myndigheder for den vigtigste tech-sag i et årti.

Samtidig kommer han med noget af en stikpille rettet mod verdens allerstørste producent af smartphone-styresystemer, Android ejet af Google, hvis forretningsmodel blandt andet handler om at samle så mange brugerdata ind som muligt.

"Stilhed betyder, at Google har valgt side, men det er ikke offentlighedens (side, red.)," skriver Edward Snowden på sin Twitter-profil.


Læs også: Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere

Google kommer ind i kampen

Efter noget tøven er Googles direktør Sundar Pichai så også kommet til tasterne på Twitter.

I fem tweets erkender Sundar Pichai først og fremmest, at Apple er ude på en vigtig mission. For når it-virksomheder bliver pålagt at hacke deres egen sikkerhed, kan det gå ud over brugernes privatliv.

Samtidig skriver Google-bossen også, at selskabet bygger sikre produkter og forstår vigtigheden af, at de amerikanske politimyndigheder står over for store udfordringer med at bekæmpe terrorisme.

Derfor udleverer Google data, når myndighederne kommer med reelle ransagningskendelser.

"Men det er noget helt andet end at kræve, at selskaberne muliggør hacking på brugernes enheder og data. Det kan vise sig at skabe en bekymrende præcedens," skriver Sundar Pichai.

Han runder af med at se frem mod en åben diskussion om dette vigtige emne.

Efter nogle dages ventetid og med en mindre kraftfuld tone end Apple må vi derfor konkludere, at Google tilslutter sig æblekonkurrentens bestræbelser på ikke at bryde ind de telefoner, som selskaberne har solgt til sine kunder.

Læs også:
Apple nægter at hjælpe politiet: Ny iPhone-sag kan få konsekvener for hele it-branchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere