Artikel top billede

Foto: Petr Kovar.

To simple tricks: Sådan undgår du at blive ramt af ny farlig Android-sms

Ny, farlig sms målrettet mod Android spreder sig som en steppebrand i disse i Danmark. Læs her, hvordan du med to simple tricks kan sætte en prop i usikkerheden.

Mens tusindvis af danskere har klikket på en farlig sms sendt til deres Android-smartphone, kan du med to simple tricks undgå at havne i fedtefadet.

Og det vil du rigtig gerne undgå.

For dette fad er fyldt med risici for at få misbrugt dit NemID, få overtaget din telefon og afluret passwords, som du bruger på din Android-smartphone.

Det kan du læse mere om her: Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay

Det ene trick

Sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group fortæller til Computerworld om to simple tilgange, som alle Android-brugere helt generelt burde være med på.

"Du skal ind i Android-smartphonens indstillinger og sørge for, at telefonen ikke tillader app-installation fra ukendte kilder," forklarer Peter Kruse.

Det gøres ved at gå ind i indstillinger - videre til sikkerhedsmenuen - og sørge for, at der ikke er sat flueben i det felt, der hedder 'ukendte kilder'.

Hvis du undgår dette flueben, lukker du samtidig for farlige app-hentning fra uautoriserede app-butikker.

Disse app-butikker tillader ofte en del mere skrammel og farligere apps end dem, du finder i Googles egen Play-butik.

Det andet trick

For at forsegle sikkerheden på din Android-telefon yderligere, bør du ifølge sikkerhedsekspert Peter Kruse ikke tillade administrationsrettigheder til app, som du ikke kender.

Ellers kan du med tredjeparts-apps med administrationsrettigheder risikere, at telefonen sletter sig selv eller foretager opkald, som du ikke er herre over.

"Når ukendte apps ønsker administrationsrettigheder, skal du tænke dig rigtig godt om. For når du ikke kender hverken app'en eller selskabet bag den, så bør du nok afstå fra at give app'en administrationsrettigheder," forklarer Peter Kruse.

Du kan læse mere her, hvordan du optimerer sikkerheden på din smartphone her: Så meget sladrer dine apps om dig - og sådan undgår du at de gør det

Læs også:
Gallup-undersøgelse afslører danskernes lemfældige smartphone-sikkerhed

Farlig sårbarhed fundet på millioner af LG-smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere