Hiper er stiftet af Nicolai Lamborg (tv), Simon Skals og Stig Myken.

Foto: Hiper.

Efter tre måneder på bredbåndsmarkedet: Dette antal kunder jagter Hiper

Bredbåndsudfordreren Hiper har nu været i gang i tre måneder på det danske marked. Her fortæller direktør Stig Myken om de udfordringer, selskabet er stødt på - og hvad det er for mål, Hiper jagter.

Den nye danske bredbåndsspiller Hiper har nu været igang i tre måneder.

Hipers koncept er grundlæggende at sælge rå bredbåndsforbindelser uden tv-pakker eller andet. Selskabet udnytter den infrastruktur andre selskaber allerede har etableret.

Konkret er det primært TDC's infrastrurtur, der anvendes.

"Jeg synes, at det går glimrende, og at vi er kommet godt fra land. Nu har vi fået lanceret og er kommet i rigtig drift. Vi tager kunder på hver dag," fortæller Stig Myken, administrerende direktør i Hiper.

"En vigtig del er også, at vi tager kunder på på alle tre platforme - kobber, fiber og kabel-tv," siger han til Computerworld. 

Læs også: Nu indledes ny dansk bredbåndskrig: Sådan vil Hiper kapre kunder

Stig Myken var i sin tid var medstifter og direktør i Fullrate og indtager nu de samme roller i Hiper.

Bag det nye bredbåndsselskab står også Nicolai Lamborg, der også var med til at stifte Fullrate, og Simon Skals, der har en baggrund fra blandt andet Cybercity og Telenor.

Her tre måneder efter, at selskabet gik i luften, vidner både Hipers Facebook-side og Trustpilot-anmeldelserne om, at der er en vis kundeaktivitet og også primært tilfredse kunder.

10.000 kunder er et vigtigt tal
Stig Myken vil dog ikke afsløre, hvor mange kunder Hiper har på nuværende tidspunkt.

Han vil til gengæld godt fortæller, at selskabet - som så mange andre i telebranchen - har brug for en "kritisk masse."

"Vi har fokus på at komme derhen, hvor vi på driften begynder at lave overskud, og det kræver en kritisk masse af kunder. Det ligger typisk et sted omkring de 10.000, måske lidt mere."

"10.000 kunder er altid et vigtigt tal. Det er et godt rundt tal, og så har man noget at fejre. Du skal derop omkring, før du begynder at have en forretning, der i princippet kan løbe rundt i sig selv," siger Stig Myken og tilføjer:

"Noget andet er, at det at vokse også er meget kapitalkrævende - til marketing og udstyr til kunderne, som vi får betalt tilbage over en lang periode."

"Vi har jo en forventning om, at der vil være kunder nok i markedet, som vores produkt passer til. Og vi har også en forventning om, at der vil komme flere af dem år for år."

Læs også: To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene

Hvor langt er I her efter tre måneder fra at nå op på det antal kunder, I skal have for at nå en kritisk masse?

"Lad mig sige det på den måde, at nu skal vi lige i gang. Vi er først for alvor begyndt at annoncere her for tre uger siden, så nu har vi fokus på at bygge en volumen op. Vi skal kunne følge med de kunder, vi får ind, og ansætte folk nok og få dem trænet op."

"Lige nu er vi i en fase, hvor der kommer rigtig mange kunder ind i butikken, og vi gør meget ud af ikke at spænde buen for hårdt. Vi skal også kunne levere kvalitet på servicen."

"Men nej, jeg kan ikke sige noget om kundetallene endnu. Det kan jeg ikke."

De største udfordringer for Hiper som ny spiller
Stig Myken vil dog godt fortælle om, hvad de største udfordringer er, når man som Hiper skal starte op fra bunden på det danske telemarked.

"Kabel-tv og fiberinfrastrukturen er ikke rigtig noget, der har været i spil før som serviceprovider-produkter. Det er altid svært for begge parter - både grosist-leverandøren og for os - at skulle betræde ny grund," foræller han.

"En ting er at få adgang til tingene, men det afgørende i en iværksættercase er, at du skal være helt ekstremt effektiv."

"Der er ikke meget margin at hente på vores produkter. Så det fordrer, at vi ret hurtigt kan afkode processerne, få nogle veldefinerede interfaces og arbejdsgange, få bygget nogle forretningsregler op og alle de her ting."

"Der vil jeg sige, at vi i øjeblikket leverer en meget stor indsats på vegne af branchen i forhold til at få kortlagt, hvordan de her ting virker i praktis. De har altså ikke rigtig været i spil før, og det er en stor udfordring for os, fordi vores tilgang netop er, at vi skal være effektive og procesoptimerede."

Læs også: Ny dansk priskrig i den danske telebranche: Derfor ender priskrige igen og igen med opkøb

Samtidig fremhæver Stig Myken en anden udfordring: At forklare kunderne de nye muligheder, der er på bredbåndsområdet.

"Fiber er et meget nemt produkt at sælge de steder, hvor vi kan levere. Der er en meget stor efterspørgsel i markedet."

"Men coax-platformen kræver meget rådgivning og vejledning, for der er simpelthen så mange mennesker i Danmark, der ikke aner, at de kan få bredbånd på deres kabel-tv-forbindelse."

"Nu bliver der ydermere åbnet op for, at man kan få bredbånd på kabel-tv-nettet uden at have en tv-pakke. Det er en meget stor og tung kommunikationsøvelse, og det kan godt være en udfordring for en opstartsvirksomhed og et lille, ukendt selskab."

"Hvis det var noget, der også blev promoveret af de andre spillere i markedet, ville der være en større genkendelse. Men vi står meget alene med det budskab lige i øjeblikket."

Samtidig stiger Stig Myken fra Hiper dog også:

"Det er nogle af de udfordringer, man har som nystartet. På den anden side er det også det, der gør det ekstremt sjovt for os og medarbejderne."

Stig Myken oplyser, at Hiper nu nærmer sig 20 medarbejdere.

Læs også:Nu indledes ny dansk bredbåndskrig: Sådan vil Hiper kapre kunder

To helt konkrete tilbud på fiberbredbånd fra TDC og Hiper - det får du for pengene

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men...

Hiper klar med gigabit-bredbånd på TDC's net: Kan disse priser kapre kunder?

Ny dansk priskrig i den danske telebranche: Derfor ender priskrige igen og igen med opkøb
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan får mindre virksomheder ny it-infrastruktur i topklasse til lavpris
Digitaliseringen buldrer frem i erhvervslivet, og store virksomheder har travlt med at investere i nye it-løsninger for at placerer sig bedst muligt i en konkurrencesituation, der bliver stadig mere skarp. Det mærker man også i de mindre virksomheder, men for dem er indkøb og vedligeholdelse af et it-system ofte en uoverskuelig og kostbar opgave, der tilmed kræver særlige kvalifikationer, som virksomheden måske ikke selv besidder. Her kan ny, moderne hyperkonvergeret it-teknologi være løsningen. Læs i dette whitepaper om fordelene og detaljerne i en komplet, nøglefærdig it-infrastruktur fra Lenovo, Intel og Nutanix, som tilmed er prismæssigt meget gunstig.