Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bestikkelsessag: Region Sjælland fyrer økonomidirektør - it-direktør får skriftlig advarsel

Endnu en topchef i Region Sjælland er fyret efter rod i regionens it-indkøb. It-direktør Per Buchwaldt slipper med en skriftlig advarsel i denne omgang.

En kritisk revisionsrapport om Region Sjællands it-indkøb hos Atea koster endnu en af regionens topchefer sit job.

Ifølge en pressemeddelelse har Region Sjælland indgået en fratrædelsesaftale med økonomidirektør Morten Koch, som dermed lider samme skæbne som direktørkollegaen Jens Andersen, der allerede i sidste uge blev lempet ud af døren.

Læs mere om den sag her: Regionsdirektør fyret efter rapport om bestikkelsessag

Skriftlig advarsel

Samtidig med den seneste fyring har regionens it-direktør Per Buchwaldt, der har været på posten siden 2013, fået en skriftlig advarsel, med klar besked om at stramme op på tilsynet med arbejdsgangene i regionens it-afdeling.

Opstramningen betyder blandt andet, at det nu skal være slut med at forudbetale it-leverandører.

Ifølge den kritiske revisionsrapport, som blev offentliggjort i sidste uge, har det i flere år været fast praksis, at regionens it-afdeling i december tømte budgettet ved at forudbetale tocifrede millionbeløb til Atea for varer og ydelser, som så først blev leveret på et senere tidspunkt.

"Vi har tillid til vores it-direktør, og der er allerede i Koncern IT taget initiativer, som retter op på de identificerede problemer," siger koncerndirektør Region Sjælland, Per Bennetsen.

Han begrunder fyringen af regionens økonomidirektør med, at regionen "har vurderet, at der skal nye kræfter til disse opgaver".

Efter fyringer og påtaler til de ledende medarbejdere er det nu en bunden opgave for direktionen i Region Sjælland at sørge for, at leve op til reglerne i regionens kasse- og regnskabsregulativ.

På et møde i regionsrådets forretningsudvalg i dag, har regionens øverste chefer fortalt, hvordan det skal foregå i praksis. Bland andet vil regionen oprette en intern revisions- og controllerenhed.

Desuden lægges der op til at sende regionens samlede revision i udbud, når den nuværende kontrakt med revisionsfirmaet BDO udløber ved udgangen af 2016.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) siger, at regionens politiske ledelse er trygge ved, at der nu ryddes op.

"Vi får også undersøgt vores eventuelle mellemværende med Atea, og får endegyldigt gjort op med forudfakturering," siger Jens Stenbæk.

Læs også:
Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere