Artikel top billede

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Microsofts Edge-browser får nu mulighed for at køre med udvidelser, og der er allerede en række kendte løsninger på vej til browseren, meddeler Microsoft.

Microsoft bekræfter nu, at der er udvidelser på vej til selskabets Edge-browser, som vi kunne fortælle tidligere på ugen.

Læs den historie her.

Drew DeBruyne, general manager for Microsoft Edge, skriver i et blogindlæg, at Microsoft nu har sendt den første preview release af Microsoft Edge afsted, hvor der er understøttelse af de længe ventede udvidelser.

Det er i første omgang kun Windows Insiders, der får adgang til udvidelser i Edge, men snart vil alle brugere altså kunne hente forskellige udvidelser og plugins til browseren, som vi kender det fra eksempelvis Chrome og Firefox.

Den manglende understøttelse af udvidelser har været Edge-browserens største mangel, siden den blev lanceret sammen med Windows 10 sidste sommer.

Læs også: Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark

Selvom Edges markedsandel endnu er yderst beskeden, er der næppe tvivl om, at de nye muligheder vil blive mødt med stor interesse blandt mange af de Windows-brugere, der har fået Edge leveret sammen med Windows 10, men ikke rigtig er begyndt at anvende browseren endnu.

"Siden begyndelsen af Microsoft Edge-projektet har vores roadmap inkluderet udvidelser for at kunne understøtte et levende miljø for udvikler-innovation på toppen af browseren, der kan give nye og interessante scenarier for vores kunder," forklarer Drew DeBruyne.

Han skriver dog samtidig, at Microsoft har villet undgå ringe og ondsindet kode til Edge og har prioriteret at opretholde sikkerheden og hastigheden i Edge.

Det er forklaringen på, at det har trukket ud med udvidelserne.

"Med det udgangspunkt har vi bygget Microsoft Edge, så kunderne kan tilføje udvidelser til browseren med tillid til, at de vil fungere som ventet."

Disse udvidelser på vej til Edge

Edge-chefen forklarer, at udvidelserne vil blive tilgængelige via Windows Store for, at Microsoft kan sikre kvaliteten af den software, der stilles til rådighed for Edge-brugerne.

I første omgang får Windows Insinders adgang til tre udvidelser til Edge: Det er Microsoft Translator, Mouse Gestures og Reddit Enhancement Suite (RES).

Men samtidig løfter Microsoft sløret for, hvad der kan ventes til Edge i den kommende tid:

"Senere i år vil kunderne kunne finde populære udvidelser fra partnere som AdBlock, Adblock Plus, Amazon, LastPass, Evernote og andre," skriver Microsoft.

Læs også:

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark

Microsoft på vej med udvidelser til Edge-browseren: Det kan du vente dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere