Artikel top billede

Google og Fiat tæt på aftale: Nye Fiat'er kan blive styret af Google-teknologi

Google og Fiat Chrysler er tæt på at indgå en partner-aftale om udviklingen af selvkørende biler.

Google har efterhånden arbejdet på at udvikle teknologi til en selvkørende bil i seks år, men selskabet har hidtil manglet et vigtigt parameter for at få et gennembrud på området: Et tæt samarbejde med et af de store bil-selskaber.

Det kan nu være på trapperne.

Google er nemlig langt i forhandlingerne med bil-giganten Fiat Chrysler Automobiles om indgåelse af et samarbejde på området.

Det vil kunne give Google den længede ventede indgang til markedet samt adgang til nødvendig know how og viden fra et af de store bil-selskabernes produktions- og designdivisioner.

Oplysningerne stammer fra bilsitet Auto Extremist.

Hverken Google eller Fiat Chrysler Automobiles vil kommentere oplysningerne om, at Googles nyudnævnte chef for den såkaldte 'Self-Driving Cars'-afdeling har mødtes med topfolk fra Fiat Chrysler flere gange i de seneste tre uger.

Bil-sitet undrer sig dog over, at det er netop Fiat Chrysler, som Google forhandler med.

Bil-selskabet er nemlig ifølge sitet med stor margin den bil-producent, der er dårligst og længst tilbage på det teknologiske område.

Det kan der dog samtidig være fordele i for Google, hedder det. Og derfor kan det meget vel være, at bil-producentens manglende teknologiske kundskaber kan komme Google til gode.

Ifølge sitet indeholder aftalen i første omgang udvikling af en selvkørende version af den nye Pacifia minivan.

På længere sigt skal Google have adgang til Fiat Chryslers produktions-facilitieter samt selskabets meget omfattende forhandler-netværk.

Og det er noget, som Google i dag mangler.

Fiat har sammen med andre bil-producenter som Audi, Volvo og Honda allerede i et stykke arbejdet med Android Auto, der er et system til bedre håndtering af bilens funktioner.

I bil-branchen regnes udviklingen af selvkørende teknologier for tiden for det måske vigtigste område og en af de ting, der kommer til at skille vinderne fra taberne i branchen i de kommende 15-20 år.

Bil-selskaberne er typisk meget ressourcestærke, og deres indtræden i udviklingen af software og data-systemer kan meget vel komme til at føre til et gennemrbrud i udviklingen af kunstige intelligenser.

Det kan du læse mere om her:  Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Læs også:

Et hæsblæsende ræs: Her er it-kampen om fremtidens biler

Vi stod klar ved ankomsten: Førerløse lastbiler indvaderer de danske motorveje

Sådan arbejder IBM på det helt store gennembrud for kunstig intelligens

BMW klar med ny plan: Nu skal der satses på selvkørende el-sportsvogne

Verdens største teknologimesse på trapperne: Det kommer til at handle om biler i år

Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere