Artikel top billede

Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa

Inden roaming formentlig forsvinder helt til næste år, vil du opleve et markant prisfald i år, hvis du hiver mobilen frem i Italien, Finland eller et andet EU-land. Se her, hvordan roamingpriserne er nu og under din sommerferie.

Roamingtiderne i EU er en saga blot til næste år i 2017 for cirka en halv milliard europæere med smartphones og andre computerenheder i lommerne.

Det kan du læse mere om her: Roaming-taksterne i EU bliver fjernet i 2017

Men allerede til sommer kan du glæde dig over, at priserne på mobiltelefoni angående tale, sms og dataforbrug rasler mod bunden.

Det skyldes, at teleselskaberne udover den hjemlige pris kun må lægge et mindre roamingtillæg, når mobiltelefonen bliver fisket frem og brugt af europæere i andre EU-lande.

Forsvinder helt om et år

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har på sin hjemmeside samlet de nye roamingpriser, som allerede gælder for i dag.

Her forklares det også, at siden EU begyndte at regulere i roamingpriserne i 2007, er hr. og fru Danmarks roamingudgifter i Europa faldet med 90 procent.

Reguleringen blev en realitet, efter teleindustrien i flere år havde bedyret, at det frie marked ville sørge for billige roamingpriser, hvilket aldrig for alvor kom til at ske.

Det kan du læse mere om her: Danskere bliver flået af telebranchens roamingpriser

Og som nævnt forsvinder roamingspøgelset helt til næste år, hvis de politiske forhandlinger ellers forløber som forventet.

"Fra 15. juni 2017 skal forbrugerne som udgangspunkt betale den samme pris for at bruge mobilen i de øvrige EU-lande, som de gør derhjemme. Det forudsætter dog, at man forinden får nedsat de afregningspriser, som mobilselskaberne tager hos hinanden i forbindelse med roaming," lyder det på Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets hjemmeside.

Her er de nye roamingpriser

Fra starten af maj og frem til den 15. juni 2017 kan du dog stadig forvente markant lavere mobilpriser ude i Europa.

Ministeriet har på sin hjemmeside opgjort, hvad de gamle priser lød på, og hvad du fremover skal betale.

Den oversigt kan du se her:


Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere