Artikel top billede

Pc-producent finpudser 2-i-1-pc'en med et tastatur helt uden taster

Lenovo introducerer et tastatur helt uden fysiske taster. Det giver lav vægt og størrelse, men betyder også et kompromis i forhold til ergonomien. Se konceptet her.

Den bærbare computer med en skærm, der kan drejes, så du også kan anvende den som tablet, har fået en fiks funktion.

Hybridmaskinen eller 2-i-1-computeren, som den også kaldes, har således fået et nyt og interessant indspark fra producenten Lenovo, der sammen med massevis af andre pc-fabrikanter fremviser lækkerierne på årets IFA-messe, der løber af stablen i Berlin i disse dage.

Ingen taster

På messen har folkene fra Lenovo altså hevet en ny Yoga Book frem.

Den har de funktioner, som en hybridmaskine skal have med drejelig skærm og tabletfunktion, men med en ekstra lille finesse.

På tastaturdele af Lenovo-maskinen er der nemlig ingen fysiske taster. I stedet har firmaet udstyret denne del med en helt flad berøringsflade.

Det smarte er, at denne berøringsflade kan anvendes som tastatur ved at vise omridset af tasterne på fladen. Når man ikke har behov for tasterne, kan fladen i stedet benyttes med de funktioner, som man kender fra en almindelig tablet.

Læs også: Forbrugerne knuselsker denne computer: 2-i-1-maskinen viser vejen frem

Fraværet af den mekaniske del af tastaturet betyder, at både vægt og livvidde kan holdes ned.

I lukket tilstand måler maskinen kun 9,6 millimeter og har en vægt på 690 gram, hvilket ifølge Lenovo gør den til verdens letteste og tyndeste 2-i-1-maskine.

På minussiden mister brugeren taster med vandring, hvilket ellers gør skrivningen langt mere behagelig og giver bedre ergonomi.

De øvrige specifikationer på tablet-delen er en 10,1-tommer skærm med 1080p-opløsning. Maskinen har en Intel Atom X5-prosessor, fire gigabyte hukommelse og et batteri, som ifølge producenten kan holde i 15 timer.

På software-siden er det værd at bemærke, at computeren kan erhverves med Android eller med Windows 10 ombord.

Yoga Book kommer til Danmark i oktober, og prisen er på henholdsvis 3.700 kroner og 4.450 kroner alt efter, om du vil have Android 6.0 eller Windows 10.

Der er mere fra IFA-messen her:
Nye wearables fra Samsung og Asus: Endelig begynder smartwatches at ligne rigtige ure

Intel lancerer ny processor: Kaby Lake er i nye computere allerede fra næste måned




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere