Artikel top billede

Teleselskaber: Mobildækningen i Royal Arena er pivringe

Koncertgæster i det nybyggede Royal Arena skal ikke forvente at kunne oploade foto eller video til internettet, da mobildækningen i arenaen er pivringe, lyder det fra Telia og Telenor. Royal Arena forlanger masteleje 10 gange højere end den normale pris, lyder kritikken.

Det er normalt, at koncertgæster i dag filmer og deler billeder i lange baner via deres mobiltelefoner.

Som kommende gæst i Københavns nye koncert-arena, Royal Arena, skal man imidlertid nok skrue ned for forventningerne.

For her vil langt fra alle kunne bruge deres mobiltelefoner, da dækningen i hallen er pivringe.

Sådan lyder det fra teleselskaberne Telia og Telenor, der ganske usædvanligt i en pressemeddelelse kritiserer koncertstedet.

Ifølge de to teleselskaber har Royal Arena forsømt at indtænke mobildækning ind i byggeriet fra begyndelsen - eksempelvis ved at indbygge master i selve byggeriet.

Det har der under byggeriet ikke været mulighed for, at og det har betydet, at teleselskaberne i givet fald er tvunget til at opstille master på byggeriet og betale masteleje til det selskab, der ejer bygningen.

Her er teleoperatørerne og selskabet bag Royal Arena imidlertid løbet ind i uenigheder.

Telia og Telenor beskylder nemlig Royal Arena for at opkræve en masteleje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i København.

"Det [er] vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over selv den københavnske markedspris," lyder det fra Henrik Kofoed i pressemeddelelsen.

De to selskaberne vurderer, at op mod 40 procent af koncertgæsterne i Royal Arena ikke vil kunne oploade foto og andet til internettet fra deres mobiltelefoner.

"Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er til koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen," lyder det fra netværksdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

De to selskaber opsætter til aftenens koncert med Metallica en mobil mobilmast i nærheden af arenaen, så der vil være en acceptabel dækning.

Det er imidlertid ikke en varig løsning, lyder det.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Royal Arena til kritikken, da selskabet ikke har returneret Computerworlds henvendelser.

Se pressemeddelelsen fra de to selskaber her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere