Artikel top billede

Fem hotte tech-nyheder fra ugens løb: Få overblikket her

AMD har offentliggjort lanceringsdatoen for firmaets nye Ryzen-processorer, og Razer opkøber smartphone-selskab. Her er fem tech-nyheder fra ugens løb.

AMD's længe ventede Ryzen-processor bliver lanceret i starten af marts måned. Det bekræfter AMD's CEO Lisa Su i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

AMD's Ryzen-processorserie er ventet som et seriøst våben mod den nærmest monopollignende situation med Intel som computerprocessorens konge.

Lisa Su bekræftede også, at AMD's serie af Vega-grafikkort vil udkomme i den tidlige sommer 2017.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel

AMD kalder selv lanceringen for firmaets vigtigeste forbrugerorienterede produkt i over et årti, og Lisa Su bekræftede også, at selskabet allerede er i færd med at udvikle efterfølgeren til Ryzen-processorerne, Zen 2 og Zen 3.

CEO'en bekræftede også, at AMD allerede nu udvikler og forsker i 7nm teknologi.

Razer opkøber Nextbit

Tidligt på ugen kom det også frem, at Razer opkøber Nextbit, selskabet bag den noget unikke Robin-smartphone.

Razer er en af verdens største producenter af udstyr til computerspillere, så at firmaet opkøber en smartphone-producent har straks fået rygterne til at køre om en mulig "gamer-telefon." Razer har allerede sin egen gamer-bærbar computer. 

Læs også: Oversigt: Så slank bliver din næste bærbare Windows-computer med grafikkort

Nextbits Robin-telefon var unik, da dens Android-system var cloud-baseret og apps automatisk blev gemt i skyen.

Slack udgiver enterprise-app

Den populære kommunikationsplatform Slack har nu - måske endelig - lanceret en enterprise-version af sin Slack-app til større virksomheder.

Navnet på produktet er Enterprise Grid og skal hjælpe virksomheder til bedre at kunne administrere samtaler og 'teams' i Slack.

Den eksisterende Slack-app er ikke designet til at kunne håndtere store virksomheder med flere tusinde ansatte, men den nye enterprise-version skulle hjælpe på det.

Slacks enterprise-version kommer kun et par måneder efter, at Microsoft annoncerede sin "Slack-dræber, Microsoft Teams, der fra starten af er klar til større virksomheder.

Tre nye telefoner i februar

Februar og starten af marts er som altid den tid, hvor der bliver annonceret flest nye smartphones, men ikke den, hvor der bliver sat flest nye til salg.

Faktisk er det kun HTC Desire 650 og Samsungs A3 og A5 (2017-modeller), som bliver sat til salg i februar måned. Alle tre er telefoner til en relativ lav pris, men uden at det går for meget ud over brugeroplevelsen.

HTC Desire 650 koster 1.490 kroner, Samsung A3 vil koste 2.599 kroner, og A5 vil koste 3.299 kroner.

Ny tablet på vej fra Samsung

Fra den 27 februar begynder verdens største mobilfest ved årets Mobile World Congress i Barcelona. Det er her, at mange af de store spillere plejer at fremvise nye smartphones og andet mobilt tilbehør.

LG har allerede bekræftet, at en LG G6 vil blive fremvist.

Samsung plejer at lancere sin nyeste Galaxy-telefon ved MWC-messen, men ikke i år. En Galaxy-lancering vil først ske i april måned, hvis man skal tro diverse læk.

I stedet har Samsung smidt små ledetråde ud, der angiveligt viser en ny Samsung-tablet, højst sandsynligt en Samsung Tab 3, i dagene op til MWC.

Læs også: Verdens hurtigst voksende enterprise-app får nu også opkaldsfunktion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere