Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC skiller sig af med TDC Hosting - sælges til kapitalfond

Få dage efter TDC har meddelt, at omsætningen og indtjeningen styrtdykker, sælger TDC sit hosting-selskab, TDC Hosting med 300 ansatte til kapitalfond. "Vi ønsker at fokusere," lyder det fra TDC, der for blot et år siden meddelte, at selskabet ville beholde TDC Hosting.

TDC sælger datterselskabet TDC Hosting med 300 medarbejdere til kapitalfonden Maj Invest Equity.

TDC oplyser, at frasalget sker i 'forlængelse af TDC Groups samlede strategi 'Altid enklere og bedre'.'

Denne strategi har blandt andet til formål at strømline erhvervsforretningen, hedder det.

TDC har tidligere forsøgt at sælge TDC Hosting, som i 2015 var til salg i ni måneder.

Efter uden held at have afsøgt markedet, besluttede TDC dengang i stedet at beholde forretningen.

Det skete med den begrundelse, at selskabet ville skabe mest værdi på den lange bane ved at fortsætte ejerskabet af TDC Hosting.

"... bestyrelsen har konkluderet, at den bedste måde, hvorpå den langsigtede værdi for aktionærerne kan maksimeres, er ved fortsat ejerskab af TDC Hosting," hed det for et år siden. 

I dag meddeler selskabet imidlertid, at TDC nu pludselig får størst udbytte ud af at sælge hosting-forretningen.

"Vi ønsker i TDC Erhverv at fokusere på vores kerneforretning, operatør- og integratorløsninger, og derfor har vi valgt at sælge selskabet. Det er vores vurdering, at vi med et salg opnår en højere værdi for TDC Group, end hvis vi fortsatte som ejer af TDC Hosting," lyder det fra koncerndirektør Marina Lønning fra TDC Erhverv i en udsendt pressemeddelelse.

TDC og Maj Invest Equity vil ikke oplyse prisen for TDC Hosting, der indtil videre fortsætter uændret under det neye ejerskab.

TDC oplyser, at TDC Hosting allerede i dag fungerer som et selvstændigt selskabet, som samarbejder med TDC Erhverv.

TDC Erhverv og TDC Hosting fortsætter samarbejdet og indgår et strategisk partnerskab, og derfor er jeg sikker på, at vi sender kunderne i trygge hænder med Maj Invest Equity som ny ejer af TDC Hosting," fortæller Marina Lønning.

I dag er billedet anderledes: TDC er i pengenød og er nødt til at fokusere forretningen ganske markant, hvis selskabet skal klare sig fri af skærene.

Selskabet offentliggjorde i sidste uge årsregnskab for 2016, og det indeholder en række alarmerende signaler, da både omsætning og indtjeningen (EBITDA) er dykket med omkring en milliard kroner, mens cash flow (EFCF) er dykket med hele 34,7 procent i forhold til resultatet for det foregående år.

Du kan læse mere om TDC's resultat her: TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år.

Salget kommer i en tid, hvor der konsolideres i den danske hostingbranche. I den seneste tid er en hel række af de store hostingselskaber således blevet solgt til enten en kapitalfond eller en udenlandsk hostingvirksomhed.

Således er DanDomain, Jaynet og Solido Hosting fornylig blevet solgt til belgiske Intelligent, mens GlobalConnect fornylig blev solgt til kapitalfonden EQT.

Du kan læse mere om denne konsolideringsbølge her: Opkøbsbølge har ramt Danmark: Hostingselskaber bliver opkøbt af udenlandske spillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere