Artikel top billede

Routere og switche fra Cisco, HP og Juniper kan pludselig lukke ned og ikke genstartes: Cisco sætter 870 millioner kroner af til udbedring

Cisco sætter 872 millioner kroner af til at rette op på alvorlige fejl i nogle af selskabets mest udbredte produkter.

Cisco sætter 125 millioner dollar - godt 872 millioner kroner - af til at dække omkostningerne ved at udskifte netværks-udstyr, der er blevet ramt af en fejlramt clock-komponent.

Den fejlramte komponent findes i en række af Ciscos mest udbredt produkter, Series 4000-routere, Nexus 9000-switche, ASA-sikkerhedsprodukterne samt Meraki cloud-switche.

Clock-komponenten anvendes til at synkronisere enhedernes funktioner og er helt vital for, at de fungerer, som de skal.

"Vi har set, at clock signal-komponenten kan blive nedbrudt over tid i visse enheder. Selv om Cisco-produkterne med kompontenten fungerer normalt for tiden, forventer vi et stigende antal nedbrud over årene i takt med, at enhederne har været i drift i 18 måneder," lyder det fra Cisco.

Selskabet peger på, at hele enheden vil gå ned, hvis komponenten går i stykker. Det vil herefter ikke være muligt hverken at boote eller genskabe enheden, som derfor skal udskiftes.

"For at hjælpe kunder og partnere, vil Cisco proaktiv levere erstatningsprodukter til enheder, der er dækket af garanti eller kontrakter per 16. november 2016," lyder det fra selskabet.

Også HP og Juniper har meldt ud om et lignende problem.

Hewlett Packard Enterprise meddelte fornylig, at fejlen findes i Intel C2000-chippen, men at ingen kunder endnu har rapporteret om nedbrud i denne forbindelse.

Juniper meddelte for et par dage siden, at selskabet "er opmærksom på et forhold relateret til en komponent produceret af en leverandør, der berører et begrænset antal af vores produkter."

Ifølge en såkaldt techninal service bulletin fra Juniper betyder fejlen ligeledes, at komponenten efter mindst 18 måneder i brug pludselig kan fejle og gøre, at det bliver umuligt at boote eller genskabe indhold.

Iføgle updaten er 13 Juniper-produkter ramt. De tæller både switche og routere - heriblandt MPC7E 10G, MPC7E multirate, MX2K-MPC8E, EX 920-switche og PTX3000-kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere