Artikel top billede

Eksperter udpeger de værste trusler med kunstig intelligens: "Vi taler om malware på steroider"

En gruppe af de fremmeste forskere inden for kunstig intelligens har udpeget flere dommedagsscenarier, som vi skal være opmærksomme på.

Enhver med film som Terminator, West World og Space Odyssey på nethinden ved, at kunstig intelligens ikke nødvendigvis kun er et løfte om at kurere kræft og finde liv på andre planeter.

For de intelligente maskiner kan potentielt komme ud af kontrol.

Læs også: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Derfor har en gruppe på godt 40 kunstig intelligens-forskere og sikkerhedsfolk for nyligt sat sig sammen i den amerikanske Arizona-ørken for at diskutere mulige dommedags-scenarier med kunstig intelligens inden for fem til 25 år.

Med finansiering fra blandt andre Tesla-stifter Elon Musk har forskerne fundet frem til, at kunstig intelligens med nutidens teknologier kan have indflydelse på alt mellem aktiemanipulationer til reelle krigsscenarier.

Det skriver Bloomberg.

Det usynlige cyber-våben

En forskergruppe kom frem til, at et automatiseret cybervåben med mulighed for at skjule sig og umuligt at afmontere ville være en af de største trusler mod menneskeheden.

"Vi taler om malware på steroider, som bliver styret af kunstig intelligens," forklarede bestyrelsesformand for computer science ved Tufts Universitet, Kathleen Fisher, på konferencen.

Dette dommedagscenario blev udfordret på, at det ville kræve en masse computerkræfter og kommunikation at føre ud i virkeligheden. 

Svaret kom prompte på konferencen: Det hele ville være skjult af et afhængighedsskabende computerspil, der kunne forvrænge kommunikationen fra den intelligente command and control-server.

Hvad kan dog gå galt?

Sloganet for forskermødet var, "hvad kan dog gå galt", og det er der åbenbart meget, der kan.

Andre forskere bød ind med scenarier omkring kursmanipulation og aktiederoute som følge af kunstigt intelligente robotters spekulationer i valutaer og værdipapirer.

Et modsvar til dette kunne ifølge nogle af de tilstedeværende forskere være at behandle angrebene som malware, hvor hver enkel angrebstype kunne identificeres fra en database.

Samtidig kom det frem, at en hel horde af forskellige fagretninger må samarbejde i de kommende år, så forskerverdenen kan forhindre det, som alle frygter allermest med kunstig intelligens:

At mennesket bliver udslettet af sin egen skabning.

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Red os fra robotterne: It-bosser skyder 140 millioner kroner i sikring mod kunstig intelligens




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere