Hostingfirma sætter danske kunder i knibe

Webhostingselskabet Buydomains.dks gik i denne uge i sort. Det er kulminationen på en del problemer for den amerikansk-ejede virksomhed, hvis kunder ofte har haft mere end svært ved at komme igennem til selskabet.

Det amerikanske domæne-og hostingfirma Netfree, der i Danmark har drevet webstedet Buydomains.dk, er tilsyneladende holdt op med at svare på kundernes henvendelser, og selskabets eget websted har i lange perioder været i sort.

It-konsulent Kim Hammerum konstaterede for tirsdag i denne uge, at hans websider hostet af Netfree var nede, men han har ikke kunnet få kontakt med det amerikanske selskab.

Webstedet Buydomains.dk kunne indtil fredag heller kaldes frem på skærmen, og henvendelser på det amerikanske telefonnummer leder kun til en række telefonsvarere. Selskabet har ifølge egne tal på webstedet omkring 6.000 danske kunder.

- Nu har jeg set på nogle nyhedsgrupper, og der er nogle, som har haft problemer længere end jeg, siger Kim Hammerum.

Problemer med at flytte domæner

En række danske nyhedsgrupper og debatfora, herunder Computerworld Onlines søsterwebsted Eksperten.dk, byder på mange frustrerede indlæg fra Buydomain-kunder.

Adskillige har haft problemer med at flytte deres .com- og .net-domæner til andre udbydere, idet folkene bag Buydomains.dk ikke har svaret på deres henvendelser.

To tidligere kunder advarer lige frem om at være blevet svindlet for penge i forbindelse med, at selskabet har hævet uretmæssigt på deres Visakort.

Det har ifølge indlægget ført til en anmeldelse til PBS for misbrug, men det har dog ikke umiddelbart være muligt at bekræfte dette hos PBS.

Kim Hammerum ærgrer sig nu over, at han for to år siden valgte at gå til Buydomains.

- Jeg valgte helt klart udbyder på prisen. Det var nok en fejl, siger han.

Kim Hammerum ved ikke, hvordan han skal få flyttet sit domæne over til en ny hostingvirksomhed uden hjælp fra Buydomains.dk.

Har været problemer tidligere

Det kan han dog let gøre, så længe det drejer sig om et .dk-domæne, forklarer formand for DK-Hostmaster Per Kølle.

- Vi spørger ikke den gamle registrator, før vi flytter domænet for registranten, siger han.

Men Per Kølle har flere gange været i kontakt med Buydomains.dk-kunder, som har haft problemer i forbindelse med de amerikanske toplevel-domæner, hvor det kræver Buydomains.dk's samtykke, hvis de skal flyttes.

Buydomains.dk har tidligere gjort sig bemærket i forbindelse med, at en række kunders domænenavne blev sat ud af drift på grund af manglende indbetalinger til DK-Hostmaster.

Det førte her på Computerworld Online til en strid på ord mellem den amerikanske ejer af Buydomain.dk, Brian Coppola fra selskabet Netfree Communications, og DK-Hostmaster om, hvem der var ansvarlig for problemet.

Hos DK-Hostmaster kan man ikke umiddelbart bekræfte, om det også denne gang er manglende indbetalinger til DK-Hostmaster, der for en tid lagde webstederne i sort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere