Artikel top billede

Staten klipper den sidste navlestreng til Java-applet i NemID-løsningen

Staten klipper sammen med Nets de allersidste rester til den udskældte Java-løsning for brugerne, selvom Java stadig spøger i kulissen.

Mens almindelige danskere i halvandet års tid har kunnet droppe Java på deres computere i forbindelse med NemID-brugen, har situationen været noget anderledes for virksomhedernes medarbejdersignaturer.

Men Java til NemID i virksomhederne er også på vej mod endelig udfasning, skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside, selvom der stadig benyttes Java i den nye løsning. 

I samarbejde med NemID-leverandøren Nets har styrelsen udarbejdet et Java-applet-frit alternativ i form af en opgradering af sit nøglefilsprogram. 

Dette program installeres lokalt på brugerens maskine, og dette lokalt installerede program er bygget i Java.

"På sigt skal NemID nøglefilsprogrammet fungere som erstatning til nøglefilen, der særligt har været anvendt af medarbejdere, som ofte signerer med NemID," skriver styrelsen på hjemmesiden.

"Løsningen er frivillig, og nøglefilsbrugere vil automatisk blive ført gennem opdateringen af deres computer med NemID Nøglefilsprogram, første gang det skal bruges ved login," fortsætter Digitaliseringsstyrelsen sin forklaring om den fremtidige NemID-brug for virksomheder.

Her kan du opgradere

For at kunne benytte den nye form for NemID til virksomheder kræves det, at man installerer opgraderingen til NemID-nøglefilsprogrammet på sin computer.

Du kan på Nets' hjemmeside se, hvordan du installerer det nye nøglefilsprogram til din computer.

Omkring 2/3 af NemID-virksomhedsbrug foregår over nøglefiler svarende til cirka 700.000 brugere, mens NemID-nøglekortet i erhvervslivet har godt 300.000 brugere. 

Hvis du som privatperson benytter NemID Hardware, skal du også installere den nye nøglefils-opgradering. 

Bruges i alle browsere

Den Java applet-frie erstatning til nøglefilerne er blevet udviklet, da flere browsere som blandt andet Firefox version 52 simpelthen udelukker de Java-komponenter, som NemID har benyttet.

Digitaliseringsstyrelsen understreger på sin hjemmeside, at den nye nøglefilsløsning kan benyttes i alle de mest gængse browsere.

På nuværende tidspunkt er Internet Explorer 11 til Windows den eneste større browser, som understøtter Java-brugen til aktivering og login med NemID.

I dag har over 4,8 millioner danskere NemID, og antallet af NemID-transaktioner har netop rundet fire milliarder.

Det svarer i hele træskolængder til, at hver enkelt NemID-dansker i gennemsnit har foretaget 830 transaktioner, siden NemID blev indført i sommeren 2010.

Læs også:

Belastede servere sender NemLog-in til tælling: Store login-problemer på offentlige sider

Det skal du se efter: Seks tip til at opdage og undgå phishing




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere