Artikel top billede

Brug din smartphone som Dankort: Nets præsenterer mobiltelefon-dankort torsdag

Nets vil torsdag løfte sløret for selskabets splinternye smartphone-løsning, der gør, at du fremover vil kunne bruge din smartphone som dankort i butikker.

Nets løfter torsdag sløret for en ny løsning, som vil gøre det muligt at anvende smartphonen som dankort, som man kan betale med i butikker.

Ifølge en meddelelse fra Nets bliver der i første omgang tale om en betaversion af en Dankort-app til iOS - en såkaldt wallet, hvori Dankorts detaljer registreres.

I denne wallet vil iPhone-brugere kunne lægge en version af deres Dankort, hvorefter de vil kunne anvende deres iPhone som Dankort.

Betalingen finder sted ved at holde smartphonen hen over betalingsterminalen på samme måde, som vi kender det med betaling med kontaktløs Dankort.

I krig med MobilePay

Nets erkender, at løsningen endnu ikke er helt færdigudviklet, og selskabet inviterer ‘særligt interesserede' med ind i det videre udviklingsarbejde under foraet ‘Dankort Idea Lab.'

Selskabet har haft travlt med udviklingsarbejdet, efter et muligt samarbejde mellem Danske Banks MobilePay og Dankort-folkene gik i vasken for nogle måneder siden.

De to selskaber slås på livet løs om at sætte sig på det spirende marked for mobilbetalinger, og der er på flere måder tale om et reelt våbenkapløb.

Det kan du læse mere om her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

I første omgang har Nets sikret sig, at den nye løsning kan anvendes i mange af de danske supermarkeder, nemlig alle butikker under Coop og Dansk Supermarked.

Det er kun en måned siden, at Dansk Erhverv kritiserede Nets for lægge forhindringer i vejen for MobilPay i kampen om brugernes gunst.

Dansk Erhverv mener, at det skader den fri konkurrence, at Nets betalingsterminaler i butikkerne kun kan tage imod betalinger fra fysiske kort samt det mobile Dankort.

Det kan du læse mere om her: Kritik: Nets blokerer bevidst for MobilePay i butikkerne

Læs også:

Alle venter på det mobile Dankort, men Nets' nye betalings-app kan få det svært

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

MobilePay blæser til krig mod Nets: Åbner for abonnementsaftaler i appen

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere