Artikel top billede

Telia afliver alle opkøbsrygter: TDC er for dyr og en for risikabel investering

Telia-topchef Johan Dennelind afliver alle rygter om, at selskabet skulle være interesseret i at købe danske TDC.

Telia kommer ikke til at købe TDC. Sådan lyder den klare besked fra Telia-topchef Johan Dennelind, der blev spurgt om muligheden, da han tidligere onsdag fremlagde Telias kvartalsregnskab.

Her pegede han på, at han mener, at TDC er for dyr og risikoen for høj.

"Prissætningen og risikoen ved TDC er ikke attraktivt, så vi fokuserer på andre muligheder," sagde han.

Svenske TeliaSonera har ellers i flere omgange været fulgt af rygter om, at selskabet bejlede til TDC-ejerne om en overtagelse af det danske selskab.

Det kan du læse mere om her: Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC.

I Telias årsregnskab i januar skrev TeliaSonera dog også, at ‘risk and valuation' ved TDC ikke var attraktiv, men at selskabet ville fortsætte med at se på de ‘strategiske muligheder' i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Telia efter TDC-opkøbsrygter: Opkøb i Danmark er 'ikke attraktivt."

Telia har i årevis været presset i Danmark, hvor mange teleselskaber slås om relativt få kunder i et prispresset marked. Her slås Telia især med de to andre store selskaber, TDC og Telenor.

Det har fået Telia til at afsøge mulighederne for opkøb og lignende for at få volumen og muskler nok til for alvor at presse igen.

Telenor og Telia er blandt de store mobil-spillere i Danmark, hvor de begge har været sat i forbindelse med et opkøb af TDC.

Telia købte imidlertid i fjor norske Phonero, mens Telia så sent som i januar igen rygtedes som mulig køber.

Det kan du læse mere om her: Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC.

Telia og Telenor forsøgte for et par år siden at fusionere i Danmark, men fusionen blev bremset af EU, der mente, at fusionen ville skade konkurrencen i for stor udstrækning.

Det kan du læse mere om her: Et år efter fusions-floppet hos Telia og Telenor: Har haft store konsekvenser i den danske telebranche.:

Johan Dennelind siger, at Telia nu arbejder på ‘strukturelle løsninger' på at løse det, som han kalder for den ‘danske situation.'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere