Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ateas indtjening i Danmark faldet med 15,3 procent - selv om omsætningen buldrer i vejret

Ateas indtjening er faldet med hele 15,3 procent, selvom omsætningen tordner i vejret. "Ikke tilfredsstillende," lyder det fra direktør Morten Felding.

Ateas forretning er vokset markant, viser selskabets kvartalsregnskab.

Ateas omsætning for første kvartal er steget med 19 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det meddeler Atea i en pressemeddelelse.

I alt har Atea omsat for 1,66 milliarder kroner i kvartalet.

Til gengæld er selskabets driftsresultat - EBITDA - faldet med 15,3 procent fra 57,5 millioner kroner til 48,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Morten Felding meddeler, at det ikke er tilfredsstillende, at bundlinien er faldet, når omsætningen er steget ‘så markant.'

Årsagen er en ‘strategisk indsats,' der har skullet skabe vækst på softwareområdet.

"Derudover havde ikke forudset et så stort pres på priserne, som vi har oplevet i årets første måneder. Vi må erkende, at vi har været lidt for optimistiske på omkostningerne i forhold til den dækningsgrad, det har været muligt at opnå," lyder det fra Morten Felding.

Ifølge Atea er der omsætningsfremgang på alle forretsningerområder:

Serviceforretningen er steget med 7,7 procent, salget af hardware er steget med hele 17,7 procent og software er buldret frem med hele 41,5 procent.

Atea landede også i 2016 et flot resultat. Over hele 2016 steg omsætningen med 6,2 procent i forhold til 2015.

Dengang pegede Morten Felding over for Computerworld på, at selskabet havde brugt året på at genskabe tilliden over for medarbejdere, partnere og kunder efter en periode præget af en store bestikkelsessag.

Her er Atea stadig sigtet for medvirken til bestikkelse.

Du kan læse mere om årsregnskabet her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab.

Samme budskab lyder nu fra Morten Felding:

Vi er selvfølgelig meget glade for den solide vækst i omsætning. Det betyder helt grundlæggende, at vores kunder har tillid til os og er glade for at handle med Atea, og dermed har vores strategi for de seneste år om at være det naturlige valg båret frugt," siger han. 

Du kan se hele Ateas kvartalsregnskab her: Atea Financial Reports.

Læs mere på cw.dk om et øjeblik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere