Artikel top billede

Se billedet: Her ramte entreprenør et fiberkabel fra TDC - skabte store it-problemerne hos bankerne og Nets

Der var store it-problemer hos en lang række danske banker og Nets det meste af onsdagen. Det var et ødelagt fiberkabel hos TDC, da satte det hele i gang. Se billedet her.

Danske Bank, Nykredit, Spar Nord Bank og Nordea var blot nogle af de danske banker, der store dele af onsdagen kæmpede med it-problemer.

Flere af bankerne pegede i løbet af dagen på, at problemerne lå hos Nets, men Nets kunne oplyse, at it-bøvlet udsprang af et netværksproblem hos en stor dansk teleudbyder.

Læs mere her: Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Det var TDC, der var tale om, bekræfter TDC nu over for Computerworld.

"Vi havde onsdag et brud på et fiberkabel, hvor en entreprenør havde ramt et af vores kabler i forbindelse med et byggeri på Frederiksberg. Kablet blev repareret i nat," oplyser kommunikationsrådgiver i TDC, Povl Damstedt Rasmussen til Computerworld.

"Lige nu undersøger vi de nærmere detaljer omkring bruddet. Vi kan derfor ikke sige mere på nuværende tidspunkt."

Her gik det galt

TDC kan dog godt fremvise et billedet af selve 'gerningsstedet' på Frederiksberg, hvor man kan se, hvordan arbejdet med spunsvæggene har forårsaget kabelbruddet.

Da kabelbruddet hos TDC var en realitet, begyndte problemerne at tikke ind hos både Nets og de fleste af de danske banker.

Bankernes netbank-løsninger var dagen igennem nødt til at melde om problemer med både betalinger og pengeoverførsler, ligesom også Nets meldte ud, at en række af selskabets tjenester ikke fungerede.

Blandt andet var der problemer med at benytte balingskort, hvor der er såkaldt saldo-tjek i forbindelse med betalingen.

Læs mere om problemerne her:

Store problemer hos danske netbanker netop nu: Brugerne kan hverken betale eller overføre penge

Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere