Artikel top billede

Apples under-leverandører ramt hårdt af Apples regnskab: Aktiekurser dykker efter skuffende iPhone-salg

Apple solgte færre iPhones end forventet i sidste kvartal, og det sender bølger igennem aktiemarkedet for producenter af sensorer og microprocessorer til Apple.

Aktiekursen for amerikanske og europæiske leverandører af microchips, sensorer og anden indmad til Apples iPhones faldt onsdag efter Apples seneste kvartalsregnskab.

Et regnskab der fremviste et lavere antal solgte iPhones end forventet.

Det skriver Reuters.

Apple solgte i det seneste kvartal knap 430.000 færre iPhones end forventet.

Det lyder ikke som som det store antal, når det samlede antal solgte iPhones lød på 50,76 millioner, men analytikerne havde forventet et salg af iPhones i omegnen af 52,27 millioner enheder, og derfor virker faldet opsigt.

Du kan læse mere om Apples regnskab her: Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide

Det fik efterfølgende aktiekurserne til at falde hos selskaber som Dialog, Imagination Technologies, Jabil Circuit, On Semiconductor Corps, AMS og Qorvo Inc.

Det er virksomheder, som er ukendte for de fleste, men som alle leverer chip, sensorer, radiomodtagere, metalrammer og lignende til Apples iPhones.

Dialog Semiconductor, et europæisk selskab, der leverer systemer til strømforbrug til iPhonen, henter 75 procent af sin omsætning fra Apple, og måtte lukke onsdag med et fald på 2,5 procent på det europæiske aktiemarked.

Rejser og falder med iPhonen

Værst stod det til for Imagination Technologies, hvis aktiekurs faldt med 3,3 procent.

Imagination producerer grafikprocessoren (GPU) brugt i smartphones heriblandt iPhones, og det er ikke første gang, at Apple påvirker selskabet.

I april lød det fra Apple, at selskabet inden for 15 til 24 måneder ville stoppe med at benytte sig af Imaginations GPU-enhed og - formodentligt - udvikle sin egen grafiske motor til iPhonen ligesom selskabet gør med sine CPU'er.

Det fik Imaginations aktiekurs til at falde til en tredjedel på bare en enkel dag.

Et mere grelt tilfælde var GTAT, der skulle producere safirglas til Apples iPhone 6 tilbage i 2014.

Selskabet havde investeret milliarder for at kunne producere safirglas på Apples opfordring, men da GTAT ikke kunne producere safirglas, der levede op til Apples forventninger, gik Apple fra aftalen, og GTAT måtte erklære sig konkurs.

Læs også: Test: Apples nye iPad er kedelig - men det er måske lige netop den iPad, du står og mangler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere