Artikel top billede

Microsoft hastelapper 'crazy bad' sårbarhed: Du skal opdatere dit system med det samme

Googles sikkerhedsfolk har opdaget en 'crazy bad' sårbarhed i Microsofts software. Microsoft udsender hasteopdatering - alle bør opdatere med det samme.

Den 6. maj sidst på dagen skrev en sikkerhedsforsker fra Google på Twitter, at han sammen med en kollega havde fundet "the worst Windows remote code exec in recent memory."

"This is crazy bad," lød det videre i den opsigtsvækkende udmelding fra Googles sikkerhedsteam.  

Google-folkene forklarede, at man kan angribe sårbarheden på standard-installationer, at man ikke behøver være på det samme LAN, og at der potentielt kan være tale om en orm, der kan sprede sig.

Herefter har Microsofts folk tilsyneladende haft yderst travlt, for selskabet er nu klar med en hasteopdatering til sårbarheden, CVE-2017-0290.

Findes i Microsofts sikkerhedssoftware

Microsoft meddeler, at der er udsendt en opdatering til Microsoft Malware Protection Engine, hvori sårbarheden har ligget gemt.  

"Denne Microsoft Malware Protection Engine kommer sammen med adskillige af Microsofts antimalware-produkter," oplyser Microsoft.

Sårbarheden eksisterer dermed i en række af Microsofts meget udbredte sikkerhedsløsninger, heriblandt Windows Defender, Security Essentials, Forefront Endpoint Protection og Intune Endpoint Protection.

"Opdateringen adresserer en sårbarhed, der kunne gøre det muligt at fjern-eksekvere kode, hvis Microsofts Malware Protection Engine scanner en særlig fil," forklarer Microsoft.

Det anbefales, at man installerer opdateringen fra Microsoft med det samme.

Sådan tjekker du dit system

Samtidig anbefaler danske CSIS i en orientering, at man dobbelttjekker, at man ikke har et sårbart system:

"Systemadministratorer bør tilsikre, at enterprise antimalware deployment er konfigureret til automatisk at opdatere software inklusiv opdateringer i malware motoren samt vil modtage nye malware definitioner automatisk."

Man kan tjekke om opdateringen er blevet korrekt distribueret ved at kontrollere, at Microsoft Malware Protection Engine kører version 1.1.13704.0 eller nyere.

"Vi er endnu ikke bekendte med at denne svaghed misbruges aktivt, men idet der er tale om en yderst potent sårbarhed med mange potentielle indgange til at kompromittere et sårbart system, er det rimeligt at antage, at det er en overhængende risiko, at det vil forekomme indenfor en kort tidshorisont." 

Microsoft oplyser også, at selskabet endnu ikke har kendskab til, at it-kriminelle har angrebet via denne sårbarhed.

Samtidig takker Microsoft de to sikkerhedseksperter fra Google for at have opdaget sårbarheden - og Google-folkene takker nu også Microsoft for at have reageret så hurtigt. 

Læs også:

Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Ny liste over 50 landes it-sikkerhed: Så sårbar er Danmark over for angreb

Populær gratis-software udsender advarsel: Pas på trojaner i vores software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere