Artikel top billede

Rigspolitiet nyder godt af hot it-sikkerhed: "Folk er villige til at gå ned i løn for at komme herind"

Interview. It-sikkerhed og cyberkriminalitet er blevet forsidestof, som alle taler om. Det kan Rigspolitiet mærke, når der skal findes it-kompetent arbejdskraft.

"Vi er måske lidt forkælede, fordi vi jo tilbyder et arbejde, der både er spændende og tjener et højere formål."

Kim Aarenstrup har siden 2014 stået i spidsen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er rigspolitiets enhed for it-kriminalitet, og han kan godt mærke at it-sikkerhed er hot, når der skal rekrutteres kompetente it-folk til at bekæmpe digital kriminalitet.

Danske virksomheder hungrer efter kvalificeret it-arbejdskraft, og folk med analytiske it-kompetencer kan da også tjene betydeligt flere penge i den private sektor end hos Politiet.

Men alligevel er der rift om pladserne ved siden af Kim Aarenstrup i NC3.

"Vi har set flere tilfælde, hvor folk faktisk har været villige til at gå lidt ned i løn for at komme herind. Der er ingen tvivl om, at it-sikkerhed er blevet noget, alle taler om, og jeg tror da bestemt, at det spiller ind", siger Kim Aarenstrup til Computerworld.

Ser godt ud på CVet

Med lanceringen af NC3 har Rigspolitiet ændret strategi i forhold til, hvordan man tilegner sig it-kompetencer.

Tidligere oplærte politiet egne folk internt så godt som muligt, men it-kriminalitetens rivende udvikling har gjort det nødvendigt at rekruttere it-eksperter udefra.

"Historisk har Politiet løst så mange opgaver som muligt med politifolk. Den tilgang har vi for længst gjort op med, og i stedet for at prøve at tage en politimand fra 0 til 100 på it, så går vi nu ud på markedet og finder de helt rigtige kompetencer, der kan supplere de it-skarpe politifolk, vi allerede har", siger Kim Aarenstrup.

Han tilføjer dog, at selvom de nye it-kompetencer er ivrige efter at få job hos NC3, så udviser de ikke samme livslange engagement i Rigspolitiet, som traditionelle politifolk typisk gør.

It-folkene bliver typisk en lille håndfuld år, inden de rykker videre til sikkerhedsarbejde i private virksomheder.

"Hvis man gerne vil ud i en stor virksomhed og bekæmpe svindel og it-kriminalitet, så ser det jo godt ud på CVet, at man har været hos NC3. Sådan ville jeg da også selv tænke, og vi har bestemt ikke noget imod, at nogen bruger os som springbræt, hvis vi kan få 3-5 gode år med en høj it-teknisk kompetence."

Læs også: Politi om støvsugning af it-sikkerhedsfolk: Kritikerne har en pointe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere