Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Partnere afbryder partnerskab efter 25 år / Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet / Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år. Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet. Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering. TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Partnere afbryder partnerskab efter 25 år

Ejerne af de to små Herlev-baserede it-selskaber CapMon og KonsensIT, Henrik Blaabjerg og Karsten Højer, har efter 25 års partnerskab valgt at gå hver til sit.

Årsagen er ‘forskellige visioner for udviklingen' af de to selskaber, meddeler de,

Konkret har overdrager Henrik Blaabjerg alle sine anparter til Karsten Højer, der bliver administrerende direktør fremover.

"Vi er kommet til et punkt, hvor vi ikke længere har de samme visioner for selskabernes fremtid og vækst. Derfor er denne løsning den bedste for selskaberne. At vi stadig har udmærkede relationer ses af det faktum, at Henrik Blaaberg forsætter som konsulent i CapMon," skriver de to ex-partnere.

Disruptionrådet tænker kun på arbejdsmarkedet

Det er bekymrende, at regeringens nye Disruptionrådet kun tænker på arbejdsmarkedet, skriver professor Nicolai Foss i et debatindlæg i Børsen.

"Det burde være fuldstændig centralt for et disruptionråd at tale skattepolitik, regulering, familievirksomheder og ejerskifte, konkurrecepolitik og meget andet. Det ser ikke ud til at interessere forfatterne til kommissoriet for Disruptionrådet . Det er faktisk bekymrende," skriver han.

Han peger iøvrigt på, at Disruptionrådet efter hans mening er et såkaldt ‘oxymoron' - altså noget selvmodsigende - da disruption i sin essens ikke har noget at gøre med offentligt nedsatte råd.

Aarhusianske Mobaro får 20 millioner kroner blot to år efter etablering

Den aarhusianske it-virksomhed Mobaro har blot to år på bagen, men får nu ikke desto mindre en kapitalindsprøjtning på 20 millioner kroner fra Vækstpartner Kapital, der har hovedsæde i Ry.

Vækstpartner Kapital har i forvejen kun to investeringer, nemlig i TriVision og Evershelter.

Ifølge Børsen skal pengene bruges på et ekspansionsforsøg i USA og Storbritannien, ligesom Mobaro vil forsøge at etablere sig i Tyskland.

Selskabet udvikler og sælger software-løsninger til forlystelsesparker.

TDC-topchef i bestyrelsen for OmniCar

Koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse, tager plads i formandsstolen i it-selskabet Omnicars bestyrelse 

Selskabet står bag en it-løsning til bil-forhandlere, der kan effektivisere deres workflows ganske betragteligt.

Jens Aaløse meddeler i en udsendt meddelelse, at han ikke er i tvivl om, at OmniCar vil blive et eksempel på den måde, hvorpå teknologi kan blive en game-changer i de forskellige brancher.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere