Artikel top billede

Den nye Spectre x2. Foto: HP

HP lancerer nye Surface- og Macbook-alternativer med frisk hardware

Verdens største producent af computere, HP, har lanceret en håndfuld nye computere.

HP har opdateret en række af sine mest populære computere med ny indmad fra Intel.

Det gælder blandt andet for selskabets populære Spectre x2-tablet, der er en direkte og meget tydelig Microsoft Surface-konkurrent med dertilhørende tastatur-cover og indbygget kickstand.

Spectre x2 kommer med en opdateret Core i7-processor i Intels seneste Kaby Lake-familie. Den tidligere version af Spectre x2 havde en svagere Core M-processor.

Det betyder en kraftigere tablet-computer, der dog også uundgåeligt vil blive varmere og have en lavere batterilevetid.

HP estimerer otte timers oppetid mod den tidligere versions 10 timer.

Skærmopløsningen stiger til 3.000 x 2.000 pixels fra 1.920 x 1.080 pixels, ligesom Spectre x2 vil få mere lagerplads og tablettens USB A-porte bliver skiftet ud med de mindre USB C-porte.

Prisen ender på 11.898 kroner, og den kommer til salg fra midt i juni i Danmark.

Det gør Spectre x2 til et bedre valg end en Surface Pro 4, men det forventes dog, at Microsoft fremviser nye Surface-produkter i aften ved et Surface-event i Shanghai.

Læs også: Microsoft klar med endnu et hardware-event: Er det tid til en ny Surface Pro-tablet?

Opdateret Envy 13

De andre store HP-nyheder går på blandt andet en opdateret Envy 13 og HP's premium-hybridcomputer, Envy x360 15.

HP Envy 13 er en computer i metal-chassis, der umiddelbart ligner en Windows-version af Apples Macbook Air med samme kile-formede design.

Computeren har en 13,3 tommer skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, hvor der på denne opdaterede version er blevet skåret i de sorte kanter omkring skærmen, 128 GB SSD (mindre end sidste års model), 8 GB RAM og op til 14 timers batterilevetid.

Den nye model har ingen HDMI-port men i stedet en USB C-port til skærme med DisplayPort.

Envy 13 kommer til salg i Danmark fra midt i juni og vil få en startpris på 6.690 kroner. Det er billigere end prisen for en Surface Laptop, der også bliver sat til salg i midten af juni. 

Læs også: Prøvekørt: Microsofts Surface Laptop er præcis lige så lækker som den ser ud

Også HP's Envy x360 15 er blevet opdateret med endnu smallere kanter omkring skærmen, hvilket gør computeren en smule mindre.

Læs også: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere