Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så har Danmark udnævnt verdens første tech-ambassadør: Han skal sikre de danske it-interesser

Udenrigsministeriet meddeler, at Danmarks og verdens første internationale tech-ambassadør nu er ansat. Her kan du se, hvem der skal varetage de danske it-interesser fra kontoret i Silicon Valley i USA.

Det trak store overskifter, da udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i januar meddelte, at Danmark som det første første land i verden ville udnævne en tech-ambassadør.

Nu er tech-ambassadøren, der blandt andet skal pleje forholdet til tech-giganter som Apple, Google og Facebook, så udnævnt.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

"Efter en grundig rekrutteringsproces med et stærkt ansøgerfelt er der nu truffet beslutning om at udnævne Danmarks nuværende ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, til tech-ambassadør."

"Tech-ambassadøren skal stå i spidsen for en ny udenrigspolitisk satsning under overskriften 'teknologisk diplomati'," lyder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Skal opdyrke tættere dialog med tech-aktører

Her siger Anders Samuelsen, at han er "glad for, at der nu er sat navn på en tech-ambassadør med den helt rigtige profil."

"Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år."

Læs også: Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

"Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører - virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer," forklarer udenrigsministeren.

"Dels for at få en bedre indsigt i udviklingen internationalt. Dels for at fremme danske interesser og værdier i forhold til denne dagsorden. Der har været stor interesse for det danske initiativ og tech-ambassadørstillingen, også fra tech-miljøet. Så det lover godt."

Danmarks nye tech-ambassadør får base i Silicon Valley, men skal arbejde med teknologidagsordenen internationalt.

Sådan er tech-ambassadøren blevet ansat

Udenrigsministeret kan samtidig oplyse, hvordan man har fundet frem til, at det er Casper Klynge, der skal være Danmarks første tech-ambassadør.

"Et bredt sammensat ansættelsespanel, bestående af bl.a. DTU's rektor, Udenrigsministeriets administrationschef og chefen for Eksportrådet, var enige om at indstille Casper Klynge til stillingen."

"Casper Klynge har bred international erfaring fra Udenrigsministeriet og internationale organisationer og har beskæftiget sig med både udenrigs- og sikkerhedspolitik, udviklingspolitik, eksportfremme og en række sektorpolitiske emner i samarbejde med en bred vifte af ressortministerier såvel som det private erhvervsliv - ligesom han har engageret sig aktivt i teknologi- og digitaliseringsdagsordenen og bl.a. har skrevet om emnet."

Den nye tech-ambassadøren tiltræder officielt stillingen efter sommerferien. Han vil samtidig få hjælp af flere medarbejdere i Silicon Valley, ligesom der etableres et sekretariat i Udenrigsministeriet i København.

Læs også:

Danmark vil udnævne verdens første digitale ambassadør: Microsoft, Google og Apple er 'blevet en form for nye nationer'

Udenrigsministeriet søger verdens første tech-ambassadør: Har du kompetencerne til at blive digital ambassadør for Danmark?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere