Artikel top billede

Efter ny video med lækket Continuum "2.0": Er der nye Windows-telefoner på vej?

En video med en lækket version af Microsofts stadigt smarte Continuum for Phones sammen med nye anonyme kilder vækker liv i drømmen om en Surface Phone

Da Microsoft for et par uger siden udsendte sin vanlige beta-version af Windows 10 Insider, skete der en fejl.

Fejlen betød, at der i stedet blev udsendt et internt best-build, som aldrig skulle være set af forbrugere og testere uden for Redmond.

Nysgerrige har i de efterfølgende uger gravet i test-versionen for at finde nyheder, og her finder det italienske medie Aggiornamenti Lumia ifølge onmsft.com, hvad der af fans kaldes Continuum 2.0.

Continuum er Microsofts lettere innovative system, der kan omdanne en Windows-telefon til en "næsten"-Windows 10-computer sammen med en skærm, mus og tastatur.

Den nye version af Continuum udnytter Microsofts nye shell-overflade kaldet C-shell til, at apps nu - endelig - kan køre i flere vinduer på samme tid. Det var den største kritik ved første version af Continuum.

Du kan se en video fra det italienske medies test af Continuum "2.0" herunder.

Ny hardware på vej? 
Det italienske medie har afviklet den lækkede Continuum-software på en ældre Lumia 950-telefon, men videoen er et tydeligt bevis på, at Microsoft stadigt arbejder på mobilsoftware.

Ligeledes indgik Microsoft et samarbejde med Arm-producenten Qualcomm om at få klassiske .net/win32-applikationer til at fungere på Arm-chipsæt til lette og strømbesparende bærbare computere, tablets og, ja, smartphones.

Derudover melder den kendte Microsoft-blogger Poul Thurott, at flere unavngivne kilder hos Microsoft fortæller ham, at der bliver udviklet på en mobilenhed med software, som måske ikke ligner det, vi kender i dag.

Læs også: Microsoft arbejder på nye smartphones - men de vil ikke komme til at ligne de smartphones, som vi har i dag

Dog skal du ikke forvente, at vi kommer til at se noget ny hardware foreløbig.

Microsoft har brændt sig nok på mobil-enheder med sin store nedskrivning af sin mobilafdeling efter opkøbet af Nokia, så hvis Microsoft går ind i mobil-branchen igen, skal det være med det helt rigtige produkt.

Læs også: Microsofts kommende Surface Phone: Hvad kan få dig til at købe den?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere