Artikel top billede

Microsoft har fået en fiks idé: Sætter en stopper for tyveri af bærbare computere

Hver eneste dag året rundt bliver bærbare computere stjålet. Nu er Microsoft klar til at gøre livet langt sværere for tyvene.

En moderne bærbar computer kan snildt have en værdi på over 10.000 kroner, og hvis en tyv løber med den, er det ikke kun det, ejeren mister - vigtige filer og dokumenter risikerer også at gå tabt.

Ofte sker der simpelthen det, at tyven sletter alt indhold på harddisken og herefter forsøger at sælge maskinen, som var den helt ny og ubrugt.

Nu har Microsoft imidlertid fået en fiks idé, der kan gøre tyvenes arbejde langt mere besværligt.

Mspoweruser.com skriver, at Microsoft vil udnytte det faktum, at alle bærbare computere om få år vil have en forbindelse til mobilnettet.

Sådan fungerer det

Selskabet har fået patent på en løsning, der skal gøre det muligt at sende et signal til maskinen, hvis den er stjålet - så den på den måde kan låses, og man kan sikre, at den ikke kan wipes. Det virker også, selvom tyven fjerner sim-kortet.

Det sammenlignes med den funktion, alle telefoner har, hvor det også altid er muligt at foretage et nødopkald - sim-kort eller ej.

I patentet står blandt andet dette:

"...selv hvis enheden ikke generelt er i stand til at bruge mobilnetværket (eksempelvis hvis et fysisk autentificerings-model som et subscriber identity module mangler, eller på grund af at software-restriktioner begrænser netadgangen) tillades stadig kommunikation på mobilnetværket."

Læs også:

Tumult på antivirus-markedet fremkalder reaktion fra Microsoft: Derfor fungerer Windows Defender, som det gør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere