Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa / FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data / EET Europarts køber fransk distributør

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa. FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data. EET Europarts køber fransk distributør. Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer.

Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Niels Svenningsen bliver chef for Schneider i Nordeuropa

Schneider Electric udvider ansvarsområdet for selskabets nordiske chef, Niels Svenningsen.

Fremover bliver han øverste chef for hele den nordeuropæiske Schneider-forretning, der har en omsætning på omkring 11 milliarder kroner om året.

52-årige Niels Svenningsen har været nordisk chef i Schneider Electric i halvandet år. Han har tidligere haft topstillinger i Compaq, HP og Topnordic, ligesom han har været øverste EMEA-chef for Hitachi og CEO i GN Netcom.

FCM Håndbold vil i gang med at udnytte data

Midtjyske FCM Håndbold vil sammen med KMD forsøge at udklække nyttig viden af de mange data, som klubben har liggende, til at blive bedre til at træne og bedre til at spille håndbold.

Ifølge de to selskaberne kan det være ‘data fra kampe såsom skud- og forsvarsstatistikker, scorings- og redningsprocenter og fysiske data som fx højde, vægt, springkraft og hvor langt og hurtigt, spillerne kan løbe en given distance. Det kan også være data fra billedsekvenser, som bliver sammenlignet med resultatet fra kampen.”

Parterne vil bruge data til at optimere spillet og spillerne - eksempelvis ved at se, hvornår de har mest brug for sæsonpause, hvilket spilsystem, der virker bedst under hvilke omstændigheder og så videre.

EET Europarts køber fransk distributør

EET Europarts med hovedsæde i Ballerup køber den franske distributør Heimdal Distribution, der er specialiseret i salg af POS-løsninger (Point of Sale).

“Det er vores ambition at blive en af de førende POS & Auto ID distributører på det europæiske marked senest i 2020, og akkvisitionen af Heimdal Distribution er endnu et skridt i den retning,” lyder det fra direktør John Thomas.

EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej.

“Akkvisitioner er en væsentlig del af vores ekspansionsstrategi, og en medvirkende faktor til den succes vi har haft med at vækste virksomheden og vores forskellige forretningsområder,” siger direktøren.

Analytiker: Nordiske banker vil sætte turbo på it-investeringer

De nordiske banker er i en god position til at modstå angreb fra teknologikæmper og iværksættere, mener finans-analytiker Ronit Ghose fra Citi.

Han siger til Børsen, at han forventer, at de nordiske banker vil øge deres i forvejen store it-investeringer. Danske Bank bruger eksempelvis to milliarder kroner om året i it.

“Vi forventer, at bankerne vil bruge endnu flere penge på it-udvikling. Danske Bank har haft en signifikant reduktion i antallet af bankfilialer og i antallet af ansatte, og den udvikling vil fortsætte,” siger analytikeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere