Artikel top billede

Sådan så det ud, da Hyperloop-testen blev gennemført. Foto: Hyperloop One

Elon Musks vilde magnettog er på vej til at blive virkelighed - nu har toget gennemført sin første test

Elon Musks Hyperloop-koncept har gennemført den første succesfulde test. Hyperloop er en rørpost i gigantstørrelse, og den kan revolutionere persontransporten i fremtiden.

Tesla- og Paypal-stifteren Elon Musks bud på fremtidens transportløsning, Hyperloop, har netop gennemgået sin første succesfulde test.

Ifølge det amerikanske tech-magasin Wired blev testen gennemført på Hyperloops testbane i den amerikanske stat Nevada.

Hyperloop er en slags rørpost i gigastørrelse, hvor en kapsel med passagerer bliver skudt gennem et lufttæt rør.

I testen i Nevada blev en test-enhed skudt i gennem et lufttæt rør med 112 km i timen i blot fem sekunder.

Læs også: Tesla-stifterens vilde "super-tog" er tættere på virkeligheden end du tror

Skal være 10 gange hurtigere

I den endelige udgave er det dog planen, at Hyperloop skal køre med 10 gange den testede hastighed.

Ifølge Wired demonstrerede testen dog, at fremdriften, bremse-systemet samt vakkum-systemet i rørerne virkede efter hensigten.

“Det er den første fase af det testprogrammet, der skal føre til, at vi står med en færdig produktionsenhed,” siger Josh Giegel, Hyperloop Ones chefingeniør, ifølge Wired om det netop færdiggjorte forsøg. 

Se en video af testen her: 

Udtænkt af Elon Musk

Hyperloop-konceptet blev i 2013 udtænkt af Elon Musk, der dog ikke selv spiller nogen rolle af realiseringen af projektet. 

I stedet har han publiceret en 58 lang sider rapport, hvor han beskriver sine tanker og opfordrer andre til at bygge videre på ideen. 

En af de virksomheder, der arbejder på at realisere projektet er  Hyperloop One, men virksomheden Hyperloop Transportation Technologies arbejder på at virkeliggøre Hyperloop-konceptet. 

Bliver Hyperloop-ideen virkeliggjort vil den kunne forandre persontransporten radikalt. Elon Musk beskriver i sin Hyperloop-rapport, at det vil være muligt at anlægge en Hyperloop-bane fra Los Angeles til San Francisco, der kan fragte 840 passagerer i timen og tilbagelægge den knap 600 kilometer lange distance på 35 minutter. 

Ifølge Elon Musk vil billetprisen og blive relativ overkommelig. Han har regnet sig frem til, at udgiften per passager vil beløbe sig til knap 20 dollar eller knap 130 kroner med den aktuelle dollarkurs.

Læs også: 
Er Teslas Elon Musk gal eller genial? Her er hans vildeste ideer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere