Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk spiludvikler-firma skal markedsføre London i hele verden / Aktieanalytiker: NNIT har et enormt markedspotentiale / 160 danskeres private overvågningskameraer sender live på nettet

Dansk spiludvikler-firma skal markedsføre London i hele verden. Aktieanalytiker: NNIT har et enormt markedspotentiale. 160 danskeres private overvågningskameraer sender live på nettet

Godmorgen. Så blev det mandag igen, og Computerworld byder på friske, hurtige it-nyheder.

Dansk spiludvikler-firma skal markedsføre London i hele verden

Det danske spiludvikler-firma Pointvoucher har hentet en ordre på et mobilspil, som skal sælge London til alverdens turister.

Den kendte figur Mr. Bean er hovedperson i spillet, som skal brande London,hente flere turister til byen og skabe sammenhold mellem beboerne og de lokale virksomheder.

Det er Londons svar på Wonderfull Copenhagen - London & Partners, der har placeret ordren hos det to år gamle firma, som nu håber at bruge ordren som springbræt til verdensmarkedet for reklamerettede mobilspil, som er i milliardklassen, skriver Børsen.

Pointvoucher har udviklet tilsvarende spil sammen med Tivoli og Bilka samt en engelsk forlystelsespark.

"For os er det et kvantespring, fordi målgruppen, budgettet og vores potentielle omsætning er så meget større end det, vi hidtil har arbejdet med. Vi tror på, at den her opgave kan løfte vores virksomhed op på et andet niveau," siger Thomas Gadegaard, administrerende direktør i Pointvoucher til Børsen.

Ordren betyder, at selskabet udvider mandskabet fra 18 til 40 mand. De fleste får job i London, mens resten skal arbejde i Rusland og København.

Aktieanalytiker: NNIT har et enormt markedspotentiale

De mange eksempler på it-skandaler i det offentlige og senest en række eksempler på ransomwareangreb på store danske virksomheder får Peter Falk-Sørensen, direktør, Dansk Aktie Analyse til i Børsen at pege på NNIT som en virksomhed med enormt potentiale.

Han mener, at eksemplerne understreger, at it-udvikling, -drift og -sikkerhed er forretningskritisk for alle organisationer, og i det lys står NNIT stærkt.

“Afgørende er det, at man evner at skabe værdi og sikkerhed for kunderne. Og her er NNIT ganske godt positioneret med en lang track-record ikke mindst som en del af Novo Nordisk, men også med succesfulde kunderelationer til andre virksomheder inden for såvel inden for Life Science”, skriver Peter Falk-Sørensen i analysen i Børsen.

NNIT gik på børsen i 2015. Aktien toppede i juli 2016, og den havde da givet et afkast på godt 80 procent. Siden faldt aktien fra 284 kroner til 179 kroner på cirka fire måneder. Nu er niveauet cirka 197,50 kroner.

Novo Nordisk er naturligt en stor kunde for NNIT, og nedturen hænger naturligt sammen med Novo Nordisk’ problemer i 2016. Men spørgsmålet er, om ikke markedet har været for hård ved NNIT-aktien, skriver Peter Falk-Sørensen

Han peger dels på, at NNIT har fået flere eksterne kunder, der opvejer de færre opgaver for Novo Nordisk, dels at opkøbet af Scales Group tegner til at give positivt afkast.

160 danskeres private overvågningskameraer sender live på nettet

Deafult-passwordet bliver øjensynligt sjældent ændret, når private over hele verden monterer overvågningskameraer.

Derfor kan et website baseret i Moldova viser livebilleder fra over 70.000 private overvågningskameraer, og cirka 160 af dem sidder i danske hjem, skriver Politiken.

Det er angiveligt ganske nemt at scanne nettet for signaler fra kameraer, og hvis default-passwordet ikke er ændret, er det enkelt at få adgang og sende billederne videre ud på nettet.

It-advokat Martin von Haller Grønbæk siger dog til Politiken, at sitet fra Moldova efter hans overbevisning er ulovligt.

“Der er tale om mennesker, som ikke har givet tilladelse til, at de skal overvåges,” siger han til Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere