Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple skal bygge 200 vindmøller for at dække sit behov i Danmark / Det mobile dankort får bundkarakter af brugerne / It-systemer hos Mærsk er næsten kommet sig efter angreb

Professor: Apple skal bygge 200 vindmøller for at dække sit behov i Danmark . Det mobile dankort får bundkarakter af brugerne. It-systemer hos Mærsk er næsten kommet sig efter angreb. Telenor har stabil vækst i Danmark - men skal alligevel spare.

Computerworld ønsker godmorgen. Her er tirsdagens hurtige nyhedsoverblik.

Professor: Apple skal bygge 200 vindmøller for at dække sit el-behov i Danmark

At det er helt afgørende for Apple, at selskabets kommende datacentre ved Viborg og Aabenraa skal forsynes med vedvarende energi, er ingen vist i tvivl om.

I forbindelse med nyheden om det kommende datacenter i Aabenraa kom det frem, at Apple selv vil finansiere bygningen af otte-ti landbaserede møller, som angiveligt skulle dække datacentrenes energibehov. Det skal ske gennem et unavngivet dansk selskab.

Men ifølge beregninger foretaget af fagbladet ingeniøren kan de Applefinansierede nye møller slet ikke dække behovet. Der er i stedet behov for 200 nye landbaserede møller, viser fagbladets beregninger, som professor i energiplanlægning Brian Vad Mathiesen er enig i. Det skriver Børsen.

Beregningerne bygger på Energinet.dk’s beregninger, der viser, at tre datacentre i Danmark vil stå for en tiendedel af vores samlede energiforbrug i Danmark. Det svarer ifølge Ingeniørens beregninger til 411 megawatt.

Apple oplyser selv, at datacenteret i Aabenraa alene vil forbruge 30 megawatt.

Det mobile dankort får bundkarakter af brugerne

Det mobile dankort fra Nets, som skal tage kampen op med Mobilepay fra Danske Bank, er ramt af store problemer, skriver Børsen.

App’en får bundkarakter af brugerne i Google Play, hvor Androidbrugere henter apps til telefonen, og en nylig opdatering har tilsyneladende kun gjort det værre.

"Har arbejdet i Bilka, hvor det kun er lykkedes én ud af de 40 brugere, der prøvede, at betale med app'en," skriver en bruger i følge Børsen..

Brian Hulvi fra Nets, der er ansvarlig for app’en, skriver til Børsen, at der er tale om en betaudgave, og at Nets løbende arbejder på at forbedre de kritikpunkter, brugerne rapporterer. En version 1.0 af app’en er på trapperne.

I følge Børsen har konkurrenten Mobilepay 3,5 millioner brugere, mens den nye dankort-app er downloaded omkring 150.000 gange i alt til Android og Apple iOS.

It-systemer hos Mærsk er næsten kommet sig efter angreb

It-systemerne hos A.P. Møller - Mærsk blev hårdt ramt af det store ransomwareangreb i slutningen af sidste måned, men nu er systemerne næsten tilbage på normalt niveau, fortæller selskabet til Ritzau i følge Finans.

“Vi er i stand til at tage imod ordrer, flytte vores kunders last og flere andre ting”, siger kommunikationschef Marko Mihajic.

Han tør dog ikke sige, at systemerne kører 100 procent, og han tør heller ikke spå om, hvornår det sker.

Telenor har stabil vækst i Danmark - men skal alligevel spare

Telenor offentliggjorde mandag et nyt kvartalsregnskab, og det viste bedre takter, end analytikerne forventede, for aktien steg næsten syv procent på børsen i Oslo, skriver Børsen.

I Danmark er der stabil vækst, fremgår det af regnskabet. Antallet af mobilkunder er 1,8 millioner - en vækst på 3 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Lønsomheden er også forbedret ved hjælp af besparelser, fyringer og et nyt forretningssystem.

Koncernen bebuder i regnskabet et nyt spareprogram, der skal skære en milliard norske kroner af omkostningerne i år. Det vil betyde flere afskedigelser, som også vil ramme den danske del af forretningen, skriver Børsen med Berlingske som kilde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere