Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Tech-brief: Ny iOS-opdatering stopper sikkerhedshul i din iPhone / Russisk hacker får fem års fængsel for malware-udvikling / LinkedIn-app kommer til Windows 10

Bruger du åbne WiFi-forbindelser, skal du opdatere din iPhone med det samme, russisk hacker bliver smidt i spjældet for udvikling af malware, og Microsoft udgiver en LinkedIn-app til Windows 10.

Det blev torsdag, og forhåbentlig skinner solen lige så meget hos dig som hos os her i Herlev.

Her kommer dagens korte tech-orienterede nyheder.

iOS-opdatering stopper sikkerhedshul

Apple har onsdag udgivet en opdatering, som alle, der elsker WiFi bør hente og installere, altså jer alle sammen.

iOS 10.3.3 retter sikkerhedshuller flere steder i systemet heriblandt i kontakter, beskeder, notifikationer og Safari.

En af de farligste huller kunne dog findes i iPhonens WiFi-chipsæt, hvor en hacker potentielt kunne tilgå telefonen, hvis din telefon ledte efter et åbent netværk.

Sårbarheden kendes som Bradpwn-exploit, som Google udsendte en Android-opdatering for at rette 5 juli.

Du opdaterer ved at gå ind i indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Hacker sendt fem år i fængsel

En russisk mand som var med til at udvikle malware designet til at stjæle personlige oplysninger blev onsdag idømt fem års fængsel i Atlanta, USA.

Det drejer sig om Mark “Kolypto” Vartanyan, der var med til at udvikle, forbedre og vedligeholde Citadel-malwaren, der via keylogging stjal finansielle oplysninger om ofrene. Citadel blokerede også for antivirus-sider, hvilket gjorde det sværere at fjerne Citadel.

Anklagerne mener, at Citadel har inficeret op imod 11 millioner computere verden over og forårsaget over 3.2 millarder kroner i skade.

Mark Vartanyan fik dog skåret to år af sin straf, da han allerede har siddet varetægtsfængslet i blandt andet Norge, og da han har erklæret sig skyldig og angrede sine handlinger.

LinkedIn til Windows 10

Microsoft har udsendt en LinkedIn-app til Windows 10, som kan hentes fra Windows 10 Store. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Formålet og fordelene ved den nye LinkedIn-app er, at tjenesten integreres bedre i Windows 10 med LiveTiles og notifikationer.

LinkedIn blev sidste år opkøbt af Microsoft, som blandt andet skulle benyttes sammen med virksomhedens Dynamic-løsning.

I alt har LinkedIn over 500 millioner brugere og benyttes i 200 lande verden over.

Læs også: Elgiganten indgår stort samarbejde med benchmark-firma: Skal gøre det lettere at vælge den rette computer

Formatet her er et forsøg hen over sommeren, men giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet om, hvordan vi kan videreudvikle det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere