Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsofts cloudforretning stormer frem - nyt regnskab i topform / Dansk algoritme afkoder din adfærd / Meget usikkert VPN-program findes på masser af arbejds-pc’er

Microsofts cloudforretning stormer frem - nyt regnskab i topform. Dansk algoritme afkoder din adfærd. Meget usikkert VPN-program findes på masser af arbejds-pc’er

Godmorgen. Så nåede vi fredag, og her er det hurtige overblik over it-nyhederne.

Microsofts cloudforretning stormer frem - nyt regnskab i topform

Microsofts regnskab for fjerde kvartal er netop offentliggjort, og det er lutter gode nyheder, skriver Ritzau Finans.

Nettoindtjeningen steg i kvartalet til 6,51 milliarder dollars svarende til svimlende 40 milliarder kroner. Året før var tallet 3,12 milliarder dollars.

Cloudforretningen stormer især frem, skriver Ritzau. Her voksede omsætningen med 11 procent til 7,4 milliarder dollars. Azure-omsætningen steg alene til det dobbelte i forhold til samme kvartal året før.

Dansk algoritme afkoder din adfærd

En app på din mobiltelefon kan afkode din adfærd - for eksempel hvordan du kører bil eller cykler, og om du bruger trapperne på arbejde.

App’en og algoritmen bag er udviklet af Elena Hove-Aggerholm og Lars Jorge Diaz, som sammen har stiftet selskabet Formel1 for at udnytte potentialet, skriver Børsen.

Selskabet er på jagt efter investorer, og flere danske virksomheder virksomheder tester algoritmen.

Den kan eksempelvis bruges af virksomhed inden for delebiler, lejen kan afhænge af førerens kørestil, eller den kan bruges til udlånsvirksomhed, hvor renten afhænger af kundens evner til at betale, skriver Børsen.

Meget usikkert VPN-program findes på masser af arbejds-pc’er

VPN-programmet Hola er stadig i brug på masser af arbejdscomputere over hele verden, selv om det er meget usikkert, viser en ny international undersøgelse fra Cisco.

Medier over hele verden advarede mod programmet i 2015, men alligevel er Hola installeret på hele 60 procent af internationale virksomheders netværk.

Årsagen er, at medarbejdere bruger programmet til at besøge hjemmesider, som deres arbejdscomputer af sikkerhedsårsager nægter adgang til - for eksempel Facebook.

"Programmer som Hola er yderst farlige, fordi programmets dårlige sikkerhed kan bruges til at få adgang til virksomhedens netværk. Hvor udbredt Hola er for danske virksomheder ved vi ikke, men vi ser den generelle problematik herhjemme, når medarbejdere downloader programmer og apps og benytter cloud-tjenester på arbejdspladsen," siger Jan Bau, Security Lead ved Cisco i Norden i en pressemeddelelse.

Ifølge rapporten er medarbejderes øgede brug af cloud-apps også et voksende problem, idet programmerne giver adgang til virksomhedernes netværk, hvilket kan udnyttes af it-kriminelle.

Af andre resultater fra undersøgelsen kan nævnes:

  • 8 pct. af din spam-folder er farlig: 65 pct af alle e-mails er spam, og af dem er 8 pct. ondartede.
  • Hackere foretrækker zip-filer: Zip-filer udgør 47 pct. af alle ondartede vedhæftninger. Herefter følger .doc filer (18 pct.) .jar filer (14 pct.) og .gz filer (6 pct.)
  • Forklædt spyware står for over 40 pct. af infektioner: Over 40 pct. af spyware-infektioner hos virksomheder stammer fra programmet DNS Unlocker, hvis hjemmeside forklarer, at man kan se på Netflix uanset hvorhenne, man befinder sig.

Se hele rapporten her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere