Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple får dobbeltstraf for patentfusk / Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark / Facebooks omsætning slår rekord

Apple får dobbeltstraf for patentfusk. Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark. Facebooks omsætning slår rekord

Godmorgen. Computerworld byder på en lille samling it-nyheder til at komme igang på. Velbekomme.

Apple får dobbeltstraf for patentfusk

Apple har krænket et patent, som ejes af University of Wisconsin-Madison, og det koster nu techgiganten en bøde på 3,2 milliarder kroner, skriver Finans med BBC som kilde.

Det er anden gang, at sagen om patentet kører i retten. Første gang var i 2015, og der blev Apple idømt en bøde på 1,5 milliarder kroner.

Den mere end fordoblede bøde skyldes, at Apple ikke har rettet ind efter den første dom i sagen. Apple skulle have ændret sine produkter, trukket dem tilbage fra markedet eller have indgået en aftale med universitetet, men intet af det skete.

Sagen drejer sig om en patenteret teknologi, som Apple brugte i sine A7- og A8-chips. Oprindelig have universitetet krævet en erstatning på 5,5 milliarder kroner.

Apple har appelleret afgørelsen.

Apple og universitetet har i øvrigt en anden og nyere patentsag kørende, som på grund af den aktuelle sag ligger stille. Det drejer sig om et patent på en teknologi, som gør det muligt at styre forbruget af kræfter i en smartphone. Patentet indgår i Apples A9-chip, som blandt andet bruges i Iphone 6S, skriver Finans.

Kæmpe aktion mod hemmelige handelsplatforme på “the dark web” har tråde til Danmark

Danske kriminelle har blandt andet købt eller solgt hackersoftware på to handelsplatforme på det, man kalder “the dark web” - altså den del af nettet, hvor der surfing kræver helt særlig software, der som udgangspunkt sikrer brugernes anonymitet.

De danske kriminelle er blevet afsløret i en aktion, som europæisk og amerikansk politi har kørt i fællesskab. Aktionen omfattede to af de største handelsplatforme på det mørke net kaldet Alphabay og Hansa, som nu begge er lukket ned.

Dansk politi har modtaget oplysninger i sagen, som politiet nu skal arbejde videre med, bekræfter vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, operativ chef i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3 til Finans.

Facebooks omsætning slår rekord

Facebooks seneste kvartalsregnskab beretter om en omsætning på 59,3 milliarder kroner og et overskud på 24,8 milliarder kroner.

Det er ny rekord for selskabet, skriver Finans. Omsætningen er vokset med 45 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og overskuddet er vokset med imponerende 71 procent.

Stort set al indtjening kommer fra reklamer, og ifølge Finans kommer en meget stor del fra mobile enheder.

To milliarder mennesker bruger nu Facebook mindst en gang om måneden, og 1,3 milliarder logger på dagligt. Facebook-aktien er steget 44 procent siden årsskiftet, skriver Finans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere