Artikel top billede

Test af RHA T20i-headset: God lyd betaler sig virkelig

Du bliver lydkræsen efter at have lyttet til musik i RHA’s T20i. For hold nu op, hvor er det et godt in ear-headset.

Markedet for høretelefoner og headset er større end nogensinde før.

Der findes et utal af producenter og headsets, som du som forbruger kan og skal vælge imellem, og der er særligt kommet et stort ryk i de dyrere headsets, hvor der er en chance for, at man betaler ekstra for både brand og logo. 

Sådan har vi det ikke med RHA’s T20i-headset.

Det er et in-ear headset fra et firma i det skotske højland til 1.700 kroner stykket.

Til den pris nærmer vi os B&O Play-segmentet, men efter at have testet RHA’s T20i i et par måneder, vil vi til hver en tid smide 1.700 kroner efter headsettet og vælge T20i fremfor eksempelvis B&O Plays H3.

Rustfrit stål

Allerede fra første øjekast bliver vi forelskede i T20i.

Det industrielle udseende i rustfrit stål og gummibelagte afstivere til at fastholde headsettet omkring dine ører, både ser og føles som, hvad det er: Ægte gedigent kram.

Når materialevalget falder på stål, resulterer det selvfølgelig i en hvis vægt. Headsettet vejer 39 gram, hvilket måske ikke lyder af meget, men til sammenligning vejer Apples klassiske plastikhøretelefoner, earpods, 12 gram.

De føles tunge, hvilket dog ikke har været et problem.

På grund af bøjlen, der fører headsettets ledning bag om ørene samt et stort udvalg af medfølgende silikone- og skum-ender, er det måske det mest komfortable headset, vi nogensinde har prøvet.

Langt mere komfortabelt end B&O Plays H3: Test: Vi vil virkeligt gerne holde af B&Os H5 høretelefoner - men de stikker hele tiden af

Lyden

RHA benytter sin egen “DualCoil-teknologi. Kort fortalt betyder det, at membranen styres af en dobbelt-spole: Den yderste spole driver mellemtone og diskant og den inderste driver de laveste frekvenser.

Derudover kan du selv ændre på lyden. Ikke via en equalizer i en app, men i stedet ved at skifte akustiske filtre. Personligt har jeg valgt at sætte bas-filtre på, så der er lidt mere kraft i bassen.

Headsettet kan godt lyde lidt tyndt eller tamt i starten. DualCoil-systemet skal først køres til, og efter et par timers brug den første dag vågner lyden op og bliver levende.

Jeg er ikke lyd-connoisseur eller HiFi-entusiast.

Jeg griner ofte af mine kolleger, når de taler om diverse højttalertyper eller de rigtige pickupper til en pladespiller, og jeg indrømmer gerne, at jeg har svært ved at høre forskel mellem Spotify og en mp3 med lostless-kvalitet. 

Men Rha T20i fejede benene væk under mig og har givet mig en lydoplevelse, som jeg ikke har oplevet før fra et in ear-headset.

Vokaler og mellemtoner står knivskarpt uden 'sh'-trækninger på s’erne, og der er et stort spil i de høje toner med masser af luft og plads til de små detaljer. Jeg har oplevet detaljer i nogle af mine mest elskede sange med Rha T20i, som jeg ikke har hørt før.

Ligeledes er bassen skarp og præcis, om end ikke frembrusende og anmassende.

Konklusion

Lydoplevelse er en subjektiv størrelse.

Nogle af mine kollegaer giver mig ret, når de prøver headsettet her, at den klare og rene lyd er fremragende. Andre kalder den bas-tom og kedelig, ja endda klinisk.

Derfor er det også svært at sige, om Rha T20i’s pris på 1.700 kroner er pengene værd for dig.

Vores vurdering af headsettet er dog, at hvis du er villig til at smide lidt ekstra efter et godt in ear-headset, så er Rha T20 og T20i et glimrende valg.

Læs også: Test: Sådan lyder et headset til 600 kroner, et til 1.900 kroner og et til 3.800 kroner.


Loading ikon