Artikel top billede

En 4K VR-brille fra producenten Pimax - der også allerede arbejder på en 8K-udgave.

Afgørende skærm-kapløb er gået i gang: Snart ser du den virtuelle verden i en helt utrolig opløsning

Producenterne af virtual reality-briller er i gang med en hæsblæsende kapløb om at kunne levere en ultra-høj og overbevisende skærmopløsning få centimeter fra dine øjne.

Markedet for virtual reality og augmented reality vil være præget af ekstremt høje vækstrater i de kommende år.

Analysefirmaet IDC har netop i en ny rapport vurderet, at mens der i 2017 bliver investeret omkring 11,4 milliarder dollars i AR/VR-produkter, så vil det tal stige til omkring 215 milliarder dollars i 2021 - det er cirka 1.350 milliarder danske kroner.

Det betyder, at væksten vil være på over 100 procent om året, hvilket du kan læse mere om her.

Det er ikke mindst VR- og AR-briller, der bliver langet over disken, og de 'smarte briller' forventes at sælge som varmt brød i mange år frem.

Det betyder også, at der fra producenternes side er sat fuld damp på at udvikle de bedste og teknologisk set mest overbevisende briller.

Så høj bliver opløsningen

Ser man på VR-brillerne, så handler kapløbet ikke mindst om at kunne levere den højeste opløsning, og der sker opsigtsvækkende fremskidt på området, kan ABI Research berette.

Analysefirmaet skriver i en analyse, at 66 procent af alle VR HMDs (head mounted displays) i 2022 forventes at understøtte en 4K/Ultra HD-opløsning.

“Man udvikler skærme med højere pixel-tæthed, et bredere udsyn og højere opdateringshastighed, og det giver kunderne en mere overbevisende oplevelse.”

8K-opløsning i prototype

ABI Research skriver også, at netop skærmkvaliteten er en af de største udfordringer, når det handler om VR-briller, ligesom også strømforbrug, størrelse og pris er med til at udfordre producenternes ingeniører og designere.

En af udfordringerne ved en VR-brilles skærm er, at den er så tæt på brugerens øjne, hvorfor et mindre fald i opløsning, kan have en relativ stor betydning for oplevelsen.

De fleste VR-skærme er i dag i 2K-opløsning, mens de første 4K-produkter også har ramt markedet. Over de kommende år vil vi dog se mange nye produkter med endnu højere opløsning.

ABI Research skriver blandt andet i analysen, at der allerede er udviklet VR-prototyper med en opløsning på 6400x1440 hos Panasonic, mens en anden producent, Pimax, er nået op på en 8K-opløsning i en prototype.

Læs også:

To gyldne it-markeder er klar til vildt vækst-ræs: Nu kommer det store boom




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere