Artikel top billede

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere," siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet

Københavns Universitet stormer frem på listen over verdens bedste datalogi-uddannelser: DIKU er nu blandt verdens bedste

Datalogi på Københavns Universitet sprinter frem på listen over de bedste datalogi-institutter i verden. Nu bider det danske universitet nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter i haserne.

Københavns Universitet stormer frem på listen over de uddannelsesinsitutioner i verden, der leverer den stærkeste datalogi-forskning.

Listen hedder 'Academic Ranking of World Universities' og udarbejdes af Shanghai Rankings.

Den regnes for at være en af de tre tungeste universitets-rankings i verden og udarbejdes med vægt på blandt andet uddannelses-kvalitet, forsker-kvalitet, forsknings-mængde og indflydelse.

Du kan læse mere om metoden bag undersøgelsen her.

Sidste år lå Københavns Universitet på en 49. plads, men på listen, der netop er blevet offentliggjort, er universitetet strøget frem til en 11. plads.

Det er den højeste placering, Københavns Universitet nogensinde har opnået.

“Vi havde håbet på at gå frem i år, men vi havde ikke forventet at gå så meget frem. Det er en meget glædelig nyhed,” siger Mads Nielsen, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, til Computerworld.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

I fornemt selskab

På listen er Københavns Universitet nu kommet i et yderst fornemt selskab.

Listen toppes af det amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT).

På placeringer umiddelbart under finder vi kendte (og dyre) elite-universiteter som Berkeley, Stanford, Harvard, Carnegie Mellon og Princeton.

Mads Nielsen forklarer, at den høje placering er med til at gøre Københavns Universitet mere attraktiv i kampen om de bedste forskere.

“Det betyder meget for, at vi kan tiltrække de bedste forskere. De går efter de bedste universiteter, når de skal vælge universitet. Det samme gælder for udenlandske studerende, der selv skal betale for deres uddannelser. De kigger på pris og universitetets kvalitet, og her står vi nu godt stillet, fordi vi er gået frem på ranglisten. Mens prisen ikke er steget,” siger Mads Nielsen.

Københavns Universitet er det eneste danske universitet i Top 50. Du kan se den komplette liste her.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere